30 de set. 2013

CLIPS IMPERDIBLES - AG ROJAS


El nom que s'amaga darrere AG Rojas és Andres Gonzalez. Nascut a Barcelona el 1987, va estudiar a Califòrnia i és un dels realitzadors més joves i amb més reconeixement internacional. Avui veiem per què.

Després d'haver dirigit “Sixteen Saltines”, de Jack White (VÍDEO 1), i “Modern Jesus”, de Portugal. The Man (VÍDEO 2), l'última producció que hem vist d'AG Rojas és el dramàtic vídeo de la cançó “I Am What I Am”, d'Spiritualized (Imperdibles #98). A més a més, va dirigir també el no menys tràgic “Hey Jane” (VÍDEO 3), premiat el 2012 pels UK Music Video Awards com a millor vídeo d'Indie Rock. En la mateixa edició d'aquests premis també es va reconèixer la tasca del jove director i se li va atorgar el premi al millor talent.

Actualment treballa amb la productora Caviar Content, dedicada a tota mena de treballs audiovisuals, des de sèries televisives i anuncis fins a documentals i videoclips, i amb diferents seus arreu del món. En aquesta companyia també hi trobem a Fleur & Manu, de qui també en parlarem aviat. Així doncs, treballant en aquest context, ha dirigit diversos anuncis que es poden veure aquí.

A més, però, en el seu canal de Vimeo es poden explorar altres treballs que surten fora del món del videoclip, com curtmetratges i breus documentals experimentals. (VÍDEO 4)
L'estil d'aquest autor es caracteritza per unes localitzacions hostils, zones pobres i accions gamberres. Les narracions acostumen a ser dramàtiques, els plans tremolosos i els protagonistes miren a càmera. Comparteix amb DANIELS les accions surrealistes, i encara que no les arriba a exagerar tant com la parella americana, AG Rojas ens ha mostrat des de nens que superen la força de la gravetat així, perquè sí (VÍDEO 1), fins al protagonista de l'últim videoclip per a Spiritualized, que es penja sense soga.

A banda de tot això, AG Rojas és cofundador del projecte Mainline: una mostra de vídeos d'aquest director i de Vincent Haycock que es pot veure a la revista digital Dazed.

1. Jack White - "Sixteen Saltines"


2. Portugal. The Man - "Modern Jesus"


3. Spiritualized - "Hey Jane"


4. "Cody"


Fotografia de portada: Extreta de Filmmaker Magazine.
Text: Anna Dot 
Correcció: Joanaina Font

1 comentari:

Anònim ha dit...

molt fan! no sabia que és de BCN!