9 d’ag. 2013

UN ESTIU MOGUT... AL TEU MÒBILTu estàs de vacances, però el teu mòbil no. Segur que és un dels teus més fidels acompanyants allà on vagis. Ja sigui de viatge, a la platja, a un festival o, simplement, al poble o ciutat on has decidit passar l'estiu. Sabent això, les companyies més grans d'aplicacions per a mòbils i xarxes socials han fet poques vacances i et porten moltes novetats. Si vols saber quines són, t'ho comentem després de l'hipersalt.


Ja n'hem parlat, però no per això és menys notícia: Google Music arriba per fi a l'estat espanyol. Tot i que la previsió era que arribés el dia 1 d'aquest mes, finalment Google ha fet arribar el servei a Espanya ahir, dia 8 d'agost. Amb un servei molt semblant al d'Spotify (quota de 10€ i 8€ en promoció), una de les claus en les quals confia el seu èxit és el recomanador de música. Tot això, mentre esperem que el setembre Apple faci el seu moviment amb iTunes Radio. Veurem qui triomfa i qui fracassa.


Serà el nou Spotify?

Per altra banda, Facebook continua la seva carrera d'assimilar o copiar funcionalitats dels seus rivals. Aquesta vegada, el gegant de les xarxes socials, després d'haver integrat els hashtags als comentaris i estats de la gent, ha decidit copiar Twitter en un altre aspecte: els Trending Topics. Aquesta novetat, però, no estarà disponible per nosaltres fins que els pocs usuaris que ho podran provar als Estats Units pronostiquin l'èxit o el fracàs d'aquesta "nova" característica.

Whatsapp, l'aplicació que va acabar de matar el sistema de missatgeria mòbil, ha integrat de manera definitiva els missatges de veu. Això realment no és cap novetat, ja que era una funcionalitat més, però n'han potenciat l'ús incloent l'opció abans, fins i tot, d'optar per escriure el missatge. Després que Line, HangOuts i WeChat (més recentment) hagin triomfat amb les converses de veu, Whatsapp s'ha posat les piles i ha inclòs una opció semblant. És a dir, no és una conversa com la que permet la competència, sinó més aviat l'ús que podria donar un walkie talkie.


El mur de Facebook?

Per últim, els d'Instagram, propietat de Facebook, que van incorporar fa poc la possibilitat de publicar vídeos (com vam comentar en el seu moment), han decidit que també s'hi podran publicar vídeos fets amb anterioritat o amb altres aplicacions. Encara que pugui semblar una opció normal, fins ara no estava disponible. A partir d'ara podrem editar els nostres vídeos que ja teníem al telèfon mòbil. A més, l'editor de fotos ens permetrà posar les nostres imatges més rectes i estabilitzades. Un estiu mogut.


Fotografia de portada: Daily Telegraph
Text: Christian Peña
Correcció: Marta C.