28 d’ag. 2013

QUADERNS D’ESTIU #4 – "LOS VIGILANTES DE LA PLAYA"


L’última lliçó de l’agost havia d’estar a l’altura d’un estiu de xafogor insuportable. La millor manera d’acomiadar el temps de mar, cremes enganxifoses i sorra clavada a zones que desconeixies del teu cos és Los Vigilantes de la Playa, un clàssic modern del mal gust i la cultura dels cossos pneumàtics.

Ni els més estirats es van poder resistir a l’encant dels vigilants californians. Qui no ha entrat al mar xapotejant intrèpidament com ens va ensenyar Pamela Anderson? Qui no ha tingut temptacions de fer un standing ovation en veure David Hasselhoff mirant lacònicament l’horitzó? Ningú amb dos dits de front pot aturar l’encant hipnòtic dels banyadors vermells.David Hasselhoff, sex symbol d’arrissat pelatge que va encisar les jovenetes dels 80 amb els seus pantalons “marcapaca”, va decidir als anys 90 enlluernar els televidents amb un paper de gran calat intel·lectual. Es tractava de Mitch Buchannon, tinent del servei de vigilància de les platges de Los Angeles, tot un seductor que arrossegava un divorci tortuós i un fill en plena adolescència. L’actor i cantant, no oblideu el seu videoclip de "Hooked on a Feeling", era l’ànima d’aquesta gran sèrie delirant.

El supercap de vigilants i els seus subordinats es van convertir en els companys perfectes per pal·liar l’estat catatònic que provoquen les altes temperatures estivals. Disposats en mode “encefalograma pla” al sofà, vam veure córrer i nedar milers de cossos turgents i melenes oxigenades, nois i noies “bollycaos” com la superfamosa Anderson, Carmen Electra o David Charvet, estiu rere estiu. Tots ells saltaven a l’oceà, que en realitat era una piscina mida infantil, i arriscaven la seva integritat per salvar la vida dels inconscients banyistes i surfistes.

El 2011 la sèrie va ser reconeguda amb el Rècord Guinnes com el show de televisió més vist a tot el món. Segurament les múltiples repeticions d’Antena 3, que no es van limitar a la temporada estival, van contribuir a aconseguir-ne la distinció. Lamentablement la cadena no va prestar tanta atenció a l’spin off que traslladava l’acció a Hawaii i no vam poder gaudir de Hasselhoff immers en el món tiki.

 Los vigilantes de la playa és la culpable que cada cop que algú viatja a Califòrnia es faci mil fotos al costat de les torres de vigilància. També l’acusem de ser la responsable que les nenes d’avui en dia vesteixin shorts tan curts que no sabem si són calces o pantalons. Si totes aquestes desgràcies no fossin suficients, el col·lectiu de voluntaris de la Creu Roja que cada estiu patrulla les platges de Catalunya mai perdonaran a Hasselhoff que els estiuejants els assenyalin amb el dit al so de “-Miraaaa, un vigilante de la playa”.


Fotografia de portada: Antena3 
Text: Alejandra Palés 
Correcció: Montse V.