3 de jul. 2013

VISCA ELS NUVIS!


Arriba el bon temps i, de sobte, els compromisos matrimonials es reprodueixen com bolets. Ens agradi o no, tots, en algun moment de la nostra vida, ens hem vist submergits en el meravellós món dels casaments i ens ha tocat buscar el model per a l'ocasió i pensar en el regal per a la parella. Com a gran esdeveniment social que són, la televisió no s’ha pogut estar de plasmar enllaços d'aquesta mena, tots ells diferents i variats. Prepareu la indumentària de gala perquè avui marxem de casament!

Aquells que es queixen que totes les cerimònies són iguals no saben el que es diuen o no han vist prou sèries de televisió. La petita pantalla ens ha demostrat que a l’hora de casar-se les normes no existeixen o, si més no, ens les podem saltar sempre que vulguem. Una bona mostra d’això va ser la boda de Liz Lemon (Tina Fey) a 30 Rock. Se us acut una millor manera de casar-vos que disfressades de princesa Leia? Per a què volem una aliança tradicional quan podem utilitzar un anell pels nusos dels dits que va pertànyer a un traficant de drogues mort per un tret a la cara? Malgrat la intenció de Liz i Criss (James Marsden) de fer un casament discret, no poden evitar sucumbir al romanticisme i acaben organitzant una cerimònia estrafolària amb convidat de luxe inclòs, el cantant Tony Bennet. Potser no els surt la celebració perfecta però reuneix totes les coses que els fan feliços.


 Amy Poehler, amiga i companya d’aventures de Tina Fey, també té traça per imaginar cerimònies improvisades. Tot i que el seu personatge a Parks and Recreation, Leslie Knope, ho vol tenir sempre tot sota control, quan es tracta de la seva parella no pot evitar deixar-se portar. La política i Ben (Adam Scott) decideixen no esperar fins a la data que tenien fixada i celebrar el casament a la seva oficina rodejats dels seus companys de feina i amics aprofitant que tots van guarnits per a una gala benèfica. Fent honor al bon rotllo que defineix la sèrie, és un capítol emotiu, romàntic i ple de aclucades d’ull internes. Si ens hem de quedar amb un element definitori d'aquestes noces triaríem el vestit de núvia fet amb retalls de notícies dels èxits polítics de Leslie i imatges dels seus models vitals com Hillary Clinton o Margaret Albright. Per als fanàtics de la sèrie, NBC va crear un tauler a Pinterest on podeu xafardejar totes les imatges de l’enllaç.

Igual de sorprenent va ser la boda d'April (Aubrey Plaza), la becaria de Leslie Knope, i Andy (Chris Pratt). El que en teoria havia de ser una festa entre amics a casa, acaba en casament i amb Tom (Aziz Ansari) competint per ser designat com a padrí.


the office jim and pam wedding dance from Isthshowulikeit on Vimeo.

Un casament que ja és historia de la televisió és el que va unir en matrimoni Jim (John Krasinski) i Pam (Jenna Fischer) de The Office. L’entrada dels testimonis ballant al ritme d'una cançó de Chris Brown imitant un vídeo de YouTube d’una cerimònia real és un dels moments més recordats de la sitcom i deixava la parella de nuvis sense paraules.Equivocar-se en pronunciar el nom de la núvia no és un bon inici per a un matrimoni. Això és el que passava al casament de Ross (David Schwimmer) amb Emily (Helen Baxendale) a Londres. El paleontòleg, un autèntic expert en l’art de fer i desfer matrimonis, deia el nom de la seva ex, Rachel (Jennifer Aniston), en comptes del de la seva futura esposa i condemnava el seu matrimoni a una vida fugaç. Tot i que la vida matrimonial de Ross amb l'anglesa no va durar gaire després del casament, els fans de Friends sempre estarem agraïts a la cerimònia perquè va ser el moment clau perquè Monica i Chandler s’emboliquessin.

 
Dins del ventall de casaments televisius, trobem els que ens omplen de tristor. Aquest any n'hem tingut un parell d’exemples. El primer el vam veure a The Americans, on la unió de Martha (Alison Wright) i Clark –una de les identitats falses de Phillip (Matthew Rhys)– ens fa presagiar el pitjor per a la segona temporada.

En aquesta línia de desastres, però en aquest cas ja consumats, s’inclou la 'Red Wedding' de la tercera temporada de Game of Thrones, on, sense voler revelar spoilers, us anunciem que hi ha de tot menys el que esperaríem d’una boda reial. Tot un antídot per a aquells que tinguin ànsies de romanticisme.

 Fotografia de portada: NBC 
Text: Alejandra Palés 
Correcció: Marta C.