24 de jul. 2013

20 ANYS DE 'THE X FILES'


Aquest any The X Files ha celebrat el seu vintè aniversari, que oficialment es compleix el 10 de setembre, i ho ha fet amb una reunió dels artífexs de la sèrie al Comic Con de San Diego, una gran convenció per amants del còmic que es realitza anualment a la ciutat californiana des de 1970. Aquest esdeveniment multitudinari ha obert les seves portes en els darrers anys al món de la televisió, convertint-lo en un espai de referència pels amants de les sèries, que tenen l’oportunitat de veure pilots en primícia o conèixer els seus actors preferits.
En aquesta edició un dels moments més esperats va ser veure junts de nou els agents Fox Mulder (David Duchovny) i Dana Scully (Gillian Anderson). Els dos actors no van decebre l’audiència i es van presentar davant de la multitud fent ús de les seves tradicionals llanternes. Embogiment col·lectiu i gran quantitat de vídeos pujats a Youtube.

I és que, encara que avui no ho recordem, The X Files (Expediente X) va ser un gran fenomen televisiu, que va crear dos personatges icònics i va llançar a la fama dos actors que fins aquell moment eren totalment desconeguts. Més enllà de la sèrie en sí, el show de Chris Carter va deixar una herència que avui repassem:Mulder and Scully, de Catatonia: Al 1998 el grup gal·lès Catatonia va publicar el seu single inspirat en els dos protagonistes de The X Files. Els dos compositors de la cançó van utilitzar els personatges com una metàfora: teòricament parla d’una relació d’amor tan estranya que podria ser un cas pels dos investigadors del FBI. El concepte Shipping: Una paraula fonamental en la vida de qualsevol amant de la ficció televisiva. Shipping deriva de relationship i s’utilitza per designar l’activitat dels fans d’una sèrie que desitgen que s’estableixin relacions sentimentals entre dos personatges de la seva producció preferida. La ambigua relació entre Mulder i Scully es considera l’origen d’aquest concepte.


I want to believe: El pòster amb el lema “I want to believe”, penjat a la porta del despatx de Mulder des de l’episodi pilot, es pot veure des de 2008 al National Museum of American History a Washington. Chris Carter i Frank Spotnitz, director de la primera pel·lícula, van donar al museu tota una col·lecció d’objectes relacionats amb The X Files: el guió del pilot amb anotacions, les identificacions del FBI i, evidentment, l’emblemàtic pòster.

The Springfield Files: Sí, amb la quantitat d’extres que han passat per The Simpsons, tenir un capítol dedicat no sembla una gran cosa, però ho és! A la temporada 8, Duchovny i Anderson van posar veu a les seves còpies grogues en un capítol en què s’explica l’arribada d’extraterrestres a Springfield.


L’escena de sexe mai vista: Va ser Gillian Anderson qui va posar en alerta a tots els fans a la trobada del Comic Con en dir que hi havia una escena de sexe entre Mulder i Scully rodada però mai emesa. Quin estrès més gran per tots els fans que durant anys van esperar pacientment per veure una mica d’acció entre els dos col·legues! Sembla ser que l’actriu només volia jugar una mica amb la il·lusió dels seguidors. L’escena no existeix, tot i que tots sabem que en algun moment de la seva vida es van allitar gràcies a William, el fill de la parella que neix en la darrera temporada de la sèrie. O potser no i el nen era un miracle alienígena, ja que, teòricament, Scully era estèril.

 Fotografia de portada: ComicCon
Text: Alejandra Palés
Correcció: Joanaina Font

2 comentaris:

Rubèn ha dit...

Fan.

Maria ha dit...

Megafan.