21 de juny 2013

INSTAGRAM, VINE I EL VÍDEO SOCIALFacebook ha decidit donar més importància a una "nova" xarxa social, però ells no són els pioners. Ni tampoc ho són la gent de Twitter (els actuals propietaris de l'aplicació Vine). Aplicacions com Cinemagram o SocialCam ja van obrir les portes del vídeo amb dispositius mòbils com a xarxa social pròpia. Instagram, que fa poc va ser adquirit per Facebook, s'ha actualitzat per poder donar aquest mateix servei. Si vols saber de què parlem, et convidem a veure-ho després de l'hipersalt.


Les xarxes socials, a poc a poc, comencen a perdre interès si no es van renovant. És per això que en el seu moment van aparèixer diferents xarxes socials amb diferents temàtiques i objectius i diferents materials per compartir. Després de Facebook i Twitter han aparegut altres com Pinterest, Instagram o, recentment, Vine. Totes estan centrades a compartir material multimèdia, però és aquesta última, Vine, la que sembla que comença a fer més soroll. Tot i ser una aplicació bastant jove (poc més d'un any), al poc temps va ser comprada per Twitter (amb el qual està totalment integrat) i els seus usuaris creixen de manera exponencial.


El millor de Vine? No té censura

És per aquest motiu que Facebook, que fa poc temps va comprar Instagram, va decidir que la seva aplicació per compartir fotografies amb filtres que ha tingut tant d'èxit, també hagués de servir per a compartir vídeos amb un funcionament semblant. Dit i fet. Ahir, dijous 20 de juny, el gegant social americà va anunciar que Instagram creixeria i permetria no només gravar vídeos, sinó també posar-los filtres i compartir-los ràpidament.

Les comparacions són odioses, però en aquest cas podem dir que tenen diferències que encara no són determinants per decidir si fem servir una o l'altra. Vine permet gravar 6 segons de vídeo de manera continua o amb pauses i ho pots compartir fàcilment a Twitter tot integrant el vídeo a la piulada. Instagram, per la seva banda, permet gravar fins a 15 segons de vídeo, amb diferents filtres i amb un estabilitzador d'imatge (Cinema) amb el qual prometen molt. Es pot integrar a Facebook directament com una publicació.


Ja podeu començar a fer vídeos de cafés, gatets i plats de menjar

Aquestes aplicacions no inventen res de nou, perquè ja fa temps que existeixen altres amb el mateix objectiu (Cinemagram, Socialcam o Videolicious, entre d'altres), però tenen un suport molt més gran per darrere (els milions d'usuaris de Facebook, Instagram i Twitter) que n'assegurarà l'èxit per sobre dels seus competidors. Ara faltarà veure quina triaran el major nombre d'usuaris.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Joanaina Font