14 de juny 2013

RECOMANACIÓ DIRECTA #16Negative Approach
Estraperlo, 24 de juny

A principis dels vuitanta, grups com Black Flag o Bad Brains van detonar la dinamita que va fer explotar el hardcore a tots els Estats Units. A cada ciutat del país van començar a accelerar el punk rock fins a l'infinit i a radicalitzar les seves postures polítiques seguint l'estela d'aquells primers grups. A Detroit, els pares del hardcore van ser Negative Approach, famosos pel seu estil cru i rude que els emparentava amb els grups de Boston. Han passat ja molts anys, però John Brannon i companyia sembla que no han perdut la ràbia. Go!

Off Sónar
Diversos espais, 13, 14 i 15 de juny

Si els diners no arriben per anar al Sónar, aquests dies es pot aprofitar la variada oferta electrònica que pateix/gaudeix la ciutat amb aquest esdeveniment. Dijous, en el marc del Save the Day, al Fòrum es podrà veure el pioner del Detroit techno, Juan Atkins, i un dels millors productors de dubstep (del de sempre), Mala. Pel Be Cool passarà un autèntic dream team: Pearson Sound, 2562, Joy Orbison, Madteo, etc. I a l'Apolo us espera Surgeon, un DJ especialitzat en el techno més dur i aspre. Per als curiosos, un dels estàndards de l'EDM, Steve Aoki, serà al Razzmatazz.


Robyn Hitchcock
19 de juny, Apolo

Pocs compositors de pop duen a l'esquena les cançons que ha anat acumulant Robyn Hitchcock amb els anys. Ja sigui com a membre dels Soft Boys o amb discos en solitari com Fegmania o I often dream of trains, la seva música, fortament influenciada per Syd Barrett i els Beatles, és refotudament bona. A la seva última visita, Mr. Hitchcock va venir en solitari i es va marcar uns temes dels Soft Boys amb els teloners Cohete de banda. Aquesta vegada ve amb els Venus 3, amb membres de R.E.M. i els Young Fresh Fellows, així que només podem dir que RECOMANAT.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Montse V.