14 de juny 2013

LEMON DAY 2013 AL COMPLET


Fa no pas gaire anunciàvem els primers noms del Lemon Day d'enguany i destacàvem la gran qualitat del cartell amb els confirmats Za!, Joaquín Pascual, Juli Bustamante amb Fred i Son, Jupiter Lion i The Suicide of the Western Culture; però, a més a més, avisàvem que si tot seguia el seu curs faltaven per confirmar dos grupassos internacionals i un altre grupàs dels d'aquí. Doncs els del Lemon ho han aconseguit, Mazes, Shield Your Eyes i El Petit de Cal Eril seran aquest any a Capellades.

Abans d'intentar desgranar una mica el cartell, anem a pams, comencem pel principi: aquest dijous hi ha presentació del festival al bar Heliogàbal amb el concert de Seiton's Tuff amb Josep "Pasto" Martí, serà a les 22 h, i per només 5€.En revelar el cartell de l'edició d'enguany del Lemon Day avisàvem: falten tres noms, dos de guiris (d'aquells que mullareu els calçotets/les calces i traureu sang del nas, com una fuga d'aigua quan els vegeu en directe) no gaire coneguts i un de local que competirà amb Za! pel millor disc de l'any. Al final les previsions han sigut correctes i podrem veure Mazes, Shield Your Eyes (els dos guiris) i el Petit de Cal Eril (aquest encara no sabem si és d'aquest planeta) al millor entorn possible.

Com cada any el cartell de Capellades va d'un extrem a l'altre. L'any passat es passava, com qui no vol la cosa, d'Aina o Betunizer a Senior i el Cor Brutal o Marina Gallardo, i aquest any no serà diferent. Les dues línies són ben visibles, a una banda tenim a Joaquín Pascual, Juli Bustamante amb Fred i Son i El Petit de Cal Eril, endolçant i reduint les pulsacions; en canvi, a l'altre tenim els Za!, els Jupiter Lion, els Mazes i Shield Your Eyes, que aportaran la bogeria i el ritme de malucs. Per si fos poc, tenim dues bandes electròniques, Crocanti (que fins fa no res es deien Chemical Cousins, i fins fa menys encara, Bistec) i The Suicide of Western Culture, que faran del fi de festa el que el seu nom promet.

El festival, que se celebrarà el 6 de juliol i a partir de les 19 h al ja mític parc de la Font Cuitora, tindrà per primer cop una àrea d'acampada, però ja us avancem que és justament això, un espai, ni un càmping ni un hotel. Estigueu atents al web del festival per a més informació.
Fotografia de portada: Lemon Day
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.