7 de juny 2013

L'ENTRETENIMENT DE LA NOVA GENERACIÓEstà més que comprovat que inclús en temps de crisi, no rebaixem gaire la nostra despesa en entreteniment. És per això, i perquè sembla que "ja tocava", que les dues empreses líders en el món dels videojocs han decidit treure al mercat els seus nous models en els quals han estat treballant durant molt de temps. Sony i Microsoft ens presenten els nous models de PlayStation i Xbox. Però després de l'hipersalt


Aquesta secció no seria una autèntica secció de "frikisme" si no es parlés de videojocs. I n'hem parlat molt poc, bastant puntualment. Però ara la notícia ho demana: Microsoft i Sony preparen per a aquest Nadal els llançaments de les seves respectives noves consoles de nova generació: PlayStation 4 i Xbox One.

El que queda clar és que un món que encara factura milions no pot ser aliè a la crisi, tot i tenir encara unes xifres que fan por. Però amb la pirateria com un dels principals enemics, el món dels videojocs començava a estancar-se. És per això que aquestes dues empreses han decidit llançar ja al mercat els seus dos nous models. A més, les previsions de vendes estimen que es vendran molt més ràpid (el doble) que les seves predecessores, almenys durant els seus dos primers anys de vida.

600€ o 600€? Mal preu en plena crisi


Com a novetats destacades conegudes fins avui (obviant el gran pas tecnològic), Sony prepara una consola molt més social. Mitjançant un botó anomenat "Share" es podrà compartir, en temps real, la partida que estiguis jugant per Internet i en streaming o mitjançant les xarxes socials. Microsoft, per la seva banda, ha volgut convertir la seva nova consola en un concepte d'entreteniment on els continguts multimèdia tenen encara més cabuda.

Sense comptar tots els jocs nous que sortiran en exclusiva per a cada consola, podem veure que és molt difícil innovar en un mercat acostumat a rebre canvis constants, on els avenços tecnològics marquen la diferència. Veurem si Nintendo també ha decidit deixar-se un as a la màniga i ens sorprèn amb alguna cosa més que el que ens espera aquest Nadal.


Fotografia de portada: Google
Text: Christian Peña
Correcció: Montse V.