4 de juny 2013

GUIA DE FESTIVALS D'ESTIU 2013: JUNY


Estàs com en Tom York, mirant amb un ull la tenda de campanya Quetchua i amb l'altre els dies de vacances? A GN us portem la guia pràctica dels festivals d'aquest estiu. Comencem amb els festivals destacats d'aquest juny amb el PopArb, Festus, Sónar, Festival Jardins de Pedralbes (ah, no, aquest no) i Milestone Project
Milestone Project, 31 de maig al 9 de juny, Girona.

Aquest festival és estrany, diferent, amb coses molt bones i coses no tan bones. Com molts dels festivals grans (Mil·leni, Temporada Alta, etc.), és un festival d'activitats independents, i per si fos poc, no és de música o d'una cosa en concret. Hi ha dues dates, el 7 i el 8 que són de "Pensament", conferències de Ignacio Castro, Manuel Delgado, Luís Arenas, Oriol Leira, Daniel Inglada i César Rendueles, aquest és segurament el punt més fort i a celebrar. El més fluix és el de "Gastronomia", però si coneixeu mínimament Girona, sabreu que ja abans de tenir el millor restaurant de món, el tema d'anar a sopar era, i és, l'activitat cultural preferida de la ciutat. Una colla de restaurants proposaran plats únics fins al 8 de juny, i desembutxacant l'oferta es rebran descomptes per als concerts de les Ribes del Ter. Aquest apartat de música serà el 7 de juny amb Olivermoon, Mishima, Amadou & Marian i Savats i el 8 de juny amb The Dirty Club, CocoRosie, Antònia Font i Maika Makovski, ambdós dies per 15 € cada un o per 20€ l'abonament dels dos dies. Però no tot és efímer, el Milestone Project també tindrà una vessant de Street Art on artistes com Blu, Malakkai, Cyop&Kaf i Momo engalanaran alguns racons de Girona amb el seu talent.
H-Titud Fest, 6, 7 i 8 de juny, Vidreres

L'H-Titud Fest és un osais dins els festivals d'estiu. Quan tots es preocupen de les últimes novetats i els grups de moda ells son ferms com el coala enganxat a l'arbre del cartell. El cap de setmana fort passarà a les piscines de Vidreres (Girona), un dels millors entorns que s'ha vist, divendres hi actuaran els grups I'm, Rippers, Flying Over, White Mystery, Dr. Explosion i la gran novetat: La Quiet. Dissabte 8 hi tindrem als Toundra, Action Beat, Èric Fuentes i el Mal, Cohen, Zimt, Tröpical Ice Land, Ask The Dust, The Black Panthys Partys i Zombies & Diamonds. Un cap de setmana rodó.
Sónar, 13, 14, 15 i 16 de juny, Barcelona

El festival d'electrònica fa vint anys, que es diu aviat. Aquest any la novetat més gran és la pèrdua del MACBA per a les celebracions dels Sónar Dia, tot i que no l'abandonen del tot, ja que hi organitzen la festa d'inauguració i de cloenda. El cartell, com cada any, ple d'artistes de renom i d'una taula mitjana més que interessant, entre els destacats hi ha Kraftwerk (3D Show), Pet Shop Boys, Skillex, Major Lazer, Jurasic 5, Nicolas Jaar, Liars, Chromatics, Diplo, Sébastian Teller, Gold Panda, Vatican Shadow, Ólafur Arnalds Trio, bRUNA, Za!, Jansky i Tiger Menja Zebra
Festus, 28 i 29 de juny, Torelló

El Festus és reinventa i aquest any porta un dels cartells més eclèctics i inquiets. Sota la premissa del Moviment, concepte vertebrador de la majoria d'actuacions, i amb la totalitat de les actuacions gratuïtes, podrem veure obres, directes i espectacles de Bradien + Eduard Escoffet, Carlos Valverde, Cia Blanco Roto, Device, Diana Gadish, Enric Farrés + Quim Packard + El conde de Torrefiel, Generatio Spontanea, Insectotròpics, Ireneu Tranis, Jordi Galí, Los Man Ones, Los Zinc Co., Nura Dansa, Ocellot +Lluís Huedo, Orchestra Fireluche, Pere Faura, SSM Big Hand, Tanit Plana, Tiger Menja Zebra, Toti Toronell, Tuya i Zero en Conducta.
PopArb, 28 i 29 de juny, Arbúcies.

Estem davant la millor edició del festival, sense cap mena de dubte. És el més eclèctic i madur on pràcticament es difumina la línia entre els caps de cartell i la taula baixa. L'edició d'enguany promet molta gresca, molts balls sense abandonar el pop i el folk tant característics del PopArb on, tot i que són la majoria de noms, s'han de destacar als grups com Univers, Za!, Ocellot, Santa Rita, Salvaje Montoya i The Suicide Of Western Culture, Oliva Trencada, Espaldamaceta, Bremen, Joan Colomo (ull, que vindrà a reinventar la radiofórmula! Qui no hagi vist què és això que es calci, serà el més gran que hagi vist mai), Miquel Serra, El Petit de Cal Eril, Inspira i Pau Vallvé..

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.

1 comentari:

Anònim ha dit...

i el ForaMuralla??