12 de juny 2013

'GAME OF THRONES', LA SÈRIE SOCIAL


Aquest diumenge Game of Thrones va posar punt final a la tercera temporada, que adapta parcialment la novel·la A Storm of Swords, el tercer dels set volums que componen la saga de George R.R. Martin. Sense voler fer spoilers que arruïnin la il·lusió d’aquells que encara no han tingut l’oportunitat de veure’ls, podem afirmar que els dos darrers episodis han estat fonaments per a la sèrie, especialment el penúltim, titulat “The Rains of Castmere” però conegut popularment com The Red Wedding. Ha estat aquest el que ha aconseguit alçar-se amb l’honor de ser el capítol de qualsevol producció de l’HBO amb més impacte a les xarxes socials.

Les impactants escenes finals del capítol van aconseguir més de 700.000 mencions a Twitter, Facebook, blogs, sites i fòrums. Aquesta dada, calculada agafant com a referència temporal les hores compreses entre diumenge a partir de les 7 de la tarda i dilluns a la tarda, va situar aquest capítol al podi dels esdeveniments socials de l'HBO, just per damunt de l’estrena de la tercera temporada de Game of Thrones i la cinquena de True Blood.

Només finalitzar l’episodi, Youtube es va veure inundat de vídeos de teleespectadors mostrant la seva reacció a la sorpresa que Martin havia reservat per a ells. En la majoria de casos es tracta de vídeos gravats per lectors de les novel·les que ja eren conscients del que s’apropava i van decidir gravar els seus companys i amics mentre veien el capítol. Les escenes que es poden veure en el següent vídeo de resum penjat a la xarxa són antològiques i més d’un ens hem sentit identificats amb els moments d’horror i histerisme.Sembla, però, que els crits i les supliques no entendreixen l’escriptor nord-americà, que com hem pogut veure al llarg de les tres temporades emeses fins ara no té cap mena de problema per eliminar del mapa els personatges preferits dels seguidors de la sèrie. Després de tot el rebombori creat, l’escriptor es mostrava així de divertit al programa de Conan O’Brian en veure les escenes de pànic dels fans.Els espectadors no són els únics que es van quedar amb cara de pànic en veure els darrers minuts de la sèrie. Maisie Williams, que interpreta Arya Stark, no va poder evitar penjar un vídeo a Vine en el qual deixava anar un petit gran spoiler sobre el capítol que concloïa amb la següent expressió en la seva cara:
Fotografia de portada: HBO
Text: Alejandra Palés
Correcció: Marta C.