24 de juny 2013

CLIPS IMPERDIBLES #94La meva teoria sobre els vídeos protagonitzats per nens es corrobora. No és necessari ser cap llumenera per adonar-se'n: els nens triomfen, i si encara no us ho creieu és perquè no coneixeu Unlocking the Truth.

En Malcolm Brickhouse i en Jarad Dawkins són dos nens de Brooklyn que estudien sisè a l’escola (això vol dir 11-12 anys) i fan metal. El 2007 tenien la banda Tears of Blood i més tard van formar Unlocking the Truth. Els de The Avant/Garde Diaries, que tenen molt bon ull, no han tardat a entrevistar-los i fer-los un vídeo per presentar-nos-els. En aquest en Malcolm i en Jarad parlen a càmera, es veu com assagen i toquen davant d’una sortida de metro i un parc d’atraccions. Tot i que el vídeo en si no el podem considerar un videoclip –és més aviat una entrevista–, el poso aquí perquè mola molt i no us el podíeu perdre. Cal puntualitzar que en aquests moments la banda té un nou membre que no apareix al vídeo, l’Alec Atkins.

Canviem de tema! AB/CD/CD han dirigit el nou clip de The Postal Service per a la cançó “A Tattered Line of String”, en el qual les dimensions es desarticulen i el món sencer sembla haver caigut dins una rentadora. A continuació d’aquest ve el de la cançó “Kanye” de Bogan Via, que tot i no descobrir la sopa d’all ni dir massa res de nou està bé i el tema musical és guai.

Segur que molts i moltes recordareu Fleur and Manu, els directors de la trilogia dels nens superpoderosos d'M83. Doncs bé, han tornat i amb un nou treball totalment diferent de la resta però amb la mateixa sofisticació i elegància. De nou demostren la seva professionalitat amb un clip de constants zoom-out, colors grisos, blancs i negres, escenes surrealistes i un ambient del tot pertorbador.

I arribem al final amb el vídeo de “Pursuit”, de la banda islandesa Útidúr. Fred, com no podia ser d’altra manera.

1. Unlocking the Truth a The Avant/Garde Diaries (by Luke Meyer)


2. The Postal Service - “A Tattered Line of String” (by AB/CD/CD)


3. Bogan Via - “Kanye” (by Freddie Paull)


4. Gesaffelstein - “Pursuit” (by Fleur and Manu)


5. Útidúr - “Vultures” (by Salazar)


Fotografia de portada: Pertany al vídeo de The Avant/Garde Diaries sobre Unlocking the Truth, dirigit per Luke Meyer.
Text: Anna Dot
Correcció: Marta C.