10 de juny 2013

CLIPS IMPERDIBLES #93


Avui aquí hi hauria d’haver el clip de Vàlius, “Crit”, realitzat per Albert Lloreta i Jordi Garrigós, però no hi serà perquè aquests de Gent Normal ja els van dedicar una publicació per a ells sols. Així que, per no repetir-nos, n’he escollit uns altres. Abans de començar, però, i si no heu vist el “Crit” dels Vàlius, és obligatori que feu click aquí i el mireu.

Ara sí? D’acord. El primer clip de la selecció d’avui està protagonitzat per nens molt aventurers que conviuen amb tot tipus d’estructures fetes de cartró: des de motos i barques, fins a una mena de carro. Si bé d’una banda podríem dir que compleix amb tots els tòpics per ser un vídeo estètic (nens, bosc), de l'altra cal remarcar-ne la bona feina de direcció artística. La manera com s’acaba és estranya i sembla que apunti a una segona part. Tot plegat recorda una mica a la trilogia de M83 i els nens amb superpoders.

I com que els nens sempre triomfen, en segon lloc en tenim un que és la canya. No sé quants anys deu tenir el protagonista del vídeo de Jungle, però és genial, sobretot la mirada que fa al final. Fixeu-vos que la seva habitació està plena de pòsters i imatges relacionades amb Jungle, fins i tot la gorra que porta. Un vídeo senzill, però molt ben resolt.

“You, Me, Cellphones” és un vídeo peculiar que ha tirat de la postproducció per donar-li alguna gràcia. I ho ha aconseguit. Els jocs entre els moviments dels personatges i les taques planes i geomètriques de la pantalla donen un bon ritme a tot el muntatge, a més de les lletres que van apareixent de tant en tant. L’imatge és molt neta i està ben dissenyada. La direcció ha estat a càrrec de Cauboyz, uns francesos que ja han fet uns quants treballs anteriorment i que podeu veure aquí.

Per acabar, els blancs i negres suaus i delicats de “Fiction”, de The XX i la bogeria de “Diane Young”, de Vampire Weekend.
Bona setmana!

1.The Antler King - “Gold Red Circles" (by Domien Huyghe)


2. Jungle - “Platoon”


3. Husbands - “You, Me, Cellphones” (by Cauboyz)


4. The XX - “Fiction” (by Young Replicant)


5. Vampire Weekend - “Diane Young” (by Primo Kahn)Fotografia de portada: Pertany al videoclip de The Antler King , "Gold Red Circles", de Domien Huyghe.
Text: Anna Dot
Correcció:Joanaina Font