3 de juny 2013

CLIPS IMPERDIBLES #92


Comencem el dilluns amb un vídeo genial! “Blow Up”, de Kid Francescoli amb Julia Minkin i dirigit per Hawaii and Smith, és totalment imperdible.

D'uns 6 minuts de durada i protagonitzat per dos personatges misteriosos que es busquen i desapareixen, “Blow Up” és un d'aquells videoclips que funciona també com a curtmetratge. Amb un gran valor narratiu, la música s'atura en determinats moments per deixar pas a la veu dels dos protagonistes. La tipografia també juga un paper important per representar i donar encara més èmfasi a aquest estrany joc de seducció i misteri.

El vídeo el podeu trobar amb subtítols francesos, japonesos o xinesos. No tinc ni idea de qui són els que hi ha darrere del nom Hawaii and Smith, però després de mostrar aquesta carta de presentació (sols tenen un altre vídeo) ja deixen clar que valdrà la pena seguir-los la pista.

També com a curtmetratge podria funcionar el segon clip d'avui, “Another Hell”, de Daughn Gibson, dirigit per Saam Farahmand i inspirat en l'àlbum sencer All Hell de Gibson. En els primers minuts es presenta una situació, mentre que la música comença a sonar de fons, però la teca musical amb la veu imperant de Gibson no arriba fins als dos últims minuts, moment també en què la imatge s'estreny fins a ocupar sols un terç de la pantalla. Ah, i tornem als colors poc saturats.

Saam Farahmand és un gran autor, compta amb bons treballs, que podeu veure al seu web, com el documental de seguiment de la gira de Soulwax o diversos videoclips per a Tom Vek i Klaxons.
Abans d'acabar, cal comentar que gràcies al bloc Top of the Clips, de Carlos Pedrosa, ens vam assabentar fa poc del nou projecte de Marc Gómez del Moral, autor d'aquell Venusplutón aquàtic dels ZA!. Es tracta de Camilla & Marc i es presenten amb un videoclip del tema “Come To My Empire”, de Hypnolove, gravat a Cadis i que representa un homenatge a Camarón de la Isla.

1. Kid Francescoli i Julia Minkin - “Blow Up” (by Hawaii and Smith)


2. Daughn Gibson - “Another Hell” (by Saam Farahmand)


3.Trentemøller - “Never Stop Running" (by Frederik Jacobi)


4. Unknown Mortal Orchestra - “From The Sun” (by Rick Alverson)


5. Hypnolove - “Come To My Empire” (by Camilla & Marc)


Fotografia de portada: pertany al videoclip de Kid Francescoli i Julia Minkin, "Blow Up", de Hawaii and Smith.
Text: Anna Dot
Correcció: Montse V.