14 de juny 2013

APPLE INTENTA SORTIR DEL POUEvolució o revolució? Aquesta era la consigna que Apple tenia al cap des de feia un temps, sobretot després de veure com la companyia semblava abocar-se a una tendència molt negativa, tant en el terreny de les vendes com de la imatge (en el seu cas tot això va totalment lligat). Evolució obligatòria. Revolució necessària. Però ho aconseguiran? Sortiran del pou? Et fem un breu resum de les novetats amb què volen aconseguir-ho, després de l'hipersalt.


Fa gairebé un any tothom esperava una revolució a Apple, sobretot després de la desgraciada mort del seu líder espiritual durant tants anys, Steve Jobs. Era l'oportunitat del nou cap d'Apple, Tim Cook, de demostrar que si l'havien triat a ell per ser el successor d'una de les persones més influents en el món de la tecnologia de tots els temps, era perquè hi havia suficients motius. Però la va desaprofitar: ni el nou sistema operatiu mòbil, ni els nous iPhone i iPad ni totes les novetats van ser suficients i han portat la companyia a perdre molts diners i part del seu crèdit i imatge.

És per això que el seu últim esdeveniment (amb un nom molt estrany: WWDC) dirigit principalment als desenvolupadors més importants, l'han convertit en un dia per començar la seva petita revolució: anunci del nou iOS 7 i el nou sistema operatiu per a ordinadors, el servei de música en streaming, iTunes Radio, i els nous models d'ordinadors. Aquesta acció ha sigut un cop a la taula perquè es tornés a parlar (i, com sempre, bé o malament, tant se'ls dóna) sobre la companyia de la poma mastegada.El seu nou sistema operatiu, una de les novetats més sonades, pretén un canvi visual total i facilitar el seu funcionament, potenciant el seu ús i les tasques més freqüents i minimitzant els detalls que el feien més "diferent" de la seva competència (de fet els acusen de copiar aspectes de Windows Phone i del seu principal rival, Android). El resultat, en el següent vídeo.

No sabem si serà una revolució o una senzilla evolució, el que sí que sabem és que ara mateix no sorprèn gairebé res del que fan i donen la sensació d'arribar tard, com han demostrat amb el seu "nou" sistema de streaming musical, a l'estil de Spotify: iTunes Radio. Però per tot això, primer haurem d'esperar les novetats tecnològiques del setembre (iPhone 6? nou iPad?), nous terminals o més grans i més econòmics, trencant així moltes de les seves premisses, per la posada en escena d'aquestes sonades novetats.


Fotografia de portada: Mashable.com
Text: Christian Peña
Correcció: Montse V.