30 de maig 2013

RECOMANACIÓ DIRECTA #15


Erik Urano & Zar1 + Agorazein
Music Hall, 1 de juny

Erik Urano, integrant dels Urano Players de Valladolid, és un dels exponents més brillants del nou hip hop peninsular. Oblideu les bases raquítiques i avorrides, la retòrica dolentota mal extrapolada i la manca absoluta de creativitat que han protagonitzat tants i tants grups del gènere. Mr. Urano té un flow prodigiós (com un fill bastard de Mucho Muchacho) i escup vivències de barri treballador mentre crida a la crema de bancs. I no va coix, Zar1 li llença unes bases futuristes i és prou agosarat com per introduir gèneres anglojamaicans com el dubstep o el drum & bass. A la festassa, també hi seran uns altres rookies amb taules: Agorazein.

Ghost Mice
CSO La Gordísima, 4 de juny

Representants de la branca més pop de l'escola folk-punk de crits agònics i punys tancats de segells com No Idea o Plan-It X, Ghost Mice vénen la setmana que ve a Barcelona per fer un d'aquells petits concerts que duren anys a esborrar-se de la ment. O això esperem. Els de Bloomington (Indiana), armats amb la seva acústica i el seu violí són capaços de tot: versions desesperades dels Smiths, crides a la anarquia i mala llet desendollada. Sictor Valdaña i Takeshi Goda Jr completen la vetllada.

Desert
Upload, 6 de juny

Debut barceloní d'aquesta parella que, en certa manera, segueix el camí de les precedents Granit (la Cristina tocava a ambdós grups). Passió pels sintetizadors dels vuitanta, ambients que recorden el dream pop de grups com Cocteau Twins o Beach House i una manera de cantar molt personal que fa que la proposta soni arrelada i poc mimètica. Us imagineu la veu de la Maria del Mar Bonet ofegada entre delays rebotant i sons narcòtics? Sí, podria ser una "xapa" considerable, però Desert no ho són. Despleguem la catifa vermella per la seva estrena.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Marta C.