16 de maig 2013

RECOMANACIÓ DIRECTA #14


La brutal concentració de la oferta musical de la ciutat que comporta el Primavera Sound ha fet que per aquesta setmana nomès tinguès a la colombiana Totó la Momposina com a únic concert per recomenar. Per no deixar la secció orfe, i tot i que m'incomoda una mica proposar concerts en el marc d'un festival molt poc popular i de preus prohibitius, recomanaré alguns grups per si, per la raó que sigui, disposeu d'una entrada pel festival.

Godflesh

Qui els va veure l'any passat assegura que estan en boníssima forma. Justin Broadrick i el seu metal industrial d'alt voltatge transmeten una rabia i una metralla dificil de trobar avui en dia. Si t'atreveixes, aquest any toquen en sala. Matraca sí.

Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou

Des de Benin, una autèntica maquinària del ritme que no descuida les melodies ni les harmonies. Afrobeat poc ortodox i enriquit amb altres estils locals com el soukous o els ritmes vodun. Com dirien els Za! “lo traen calentito”.

Omar Souleyman

A les 03:00 de la matinada sortirà a escena aquest mestre del tecladillo i el ball del pròxim orient. Diga-li rave siria, Camela amb turbant o com vulguis, pero recorda que en el Sonar de 2009 més d'un hipster va perdre les ulleres de sol i va sortir despentinat.

Mac DeMarco

Una sorpresa. Quan Captured Tracks no podia aborrir més, apareix aquest segal amb cançons fresques i puntejats que semblen sortits d'un disco de Juli Bustamante. Es podrà veure gratuitament al Primavera al Parc.

Scuba

Si t'agrada la electrónica, aquest any el Primavera és un despropòsit majúscul. Entre la poca oferta a destacar, el DJ anglès Scuba: molt finolis en disc pero més que solvent a la discoteca. Entre tanta amanida vegana una mica de bistec.

Killer Mike

No cal dir que un dels concerts més esperats del festival és el de Wu Tang Clan, pero compte amb en Killer Mike. Bases mastodòntiques i un savoir faire digne de la vella escola. A més té a El-P d'aliat.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: pendent