17 de maig 2013

LA CAIGUDA D'EYEOSFa quasi 8 anys, tres joves emprenedors catalans van crear un producte revolucionari en el mercat de la informàtica: eyeOS. Com no podia ser d'altra manera, van crear una empresa al voltant d'aquest producte i van assolir molts èxits, no només a nivell econòmic sinó també com a referent emprenedor, jove i revolucionari dintre del mercat de les tecnologies no solament a Catalunya sinó també a l'estat espanyol. Però la crisi no entén d'això, i barrejat amb una possible mala gestió han portat aquesta empresa a una situació molt més que delicada. Després de l'hipersalt te'n donem més detalls.


Pau Garcia-Milà, David Plaza i Marc Cercós són els joves que, amb una edat d'entre els 18 i 22 anys, van aconseguir fundar una de les empreses més sorprenents dels últims temps. Considerats com uns dels gurus dels emprenedors dels últims anys, aquests joves van crear un escriptori virtual, al qual es pot accedir des de qualsevol ordinador o dispositiu amb accés a internet i via navegador. Un projecte que ara mateix no sembla res però que en el seu temps, quan gairebé ningú sabia encara què era el cloud computing, va ser pioner.


Aquest jovenet va dir que no a Twitter

Fins fa molt poc temps tenien una plantilla de 50 persones i una facturació anual d'1 milió d'euros. I fa poc més de 2 anys van rebre un finançament per una nova tecnologia també basada en el seu eyeOS. Però entre un retard en acabar finalment aquesta tecnologia (que permetrà executar de manera virtual qualsevol aplicació mitjançant la web) i un altre finançament de 4 milions d'euros que finalment no han pogut rebre, la jove empresa haurà de, per començar, retallar fins a 14 persones la seva nòmina de personal. De fet, ja estan pensant fins i tot a tancar l'empresa si la situació no es capgira i aconsegueixen una altra font de finançament.

Amb un panorama molt desolador on el govern estatal posa les coses cada cop més difícils en matèria d'investigació (aquesta notícia d'aquests dies és prou il·lustrativa), es fa difícil fer-se emprenedor. Tot i que també és cert que aquests joves van rebutjar comprar Twitter en el seu moment, fet que segurament no es perdonaran mai.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Marta C.

1 comentari:

Lorelai Pinyol ha dit...

Seria una molt bona notícia que un màxim exponent de l'emprenedoria com ho és aquest jove egòlatra i repel·lent acabés fracassant com el 99% de la resta de la població, i deixés de ser el referent que ens volen vendre com a model a seguir per superar la crisi (que en realitat és un declivi!), com si totes les persones poguessim arribar ser empresaris triomfadors... Doncs no, jo sóc una jove fracassada i ben orgullosa que n'estic! http://ideesinfiltrades.wordpress.com/2010/01/27/soc-un-jove-fracassat/