6 de maig 2013

I EL POPARB VA PRESENTAR EL CARTELLÀS


Ja han fet unes quantes edicions del PopArb i per fi sembla que desperta del tot. Deixant endarrere edicions descafeïnades, arriben a aquesta edició amb un grapat de propostes bones sense abandonar la trinxera que els ha caracteritzat. Ja amb el cartell complet podem delectar-nos amb grups com Za!, Salvaje Montoya, El Petit de Cal Eril o Miquel Serra.

Sens dubte aquest és el cartell més madur i obert de mires de tota la història del festival. Segueix amb aquell punt de Delafe y las flores azules, La Habitación Roja o La Iaia però s'atreveixen amb músiques més interessants com els grandiosos Za!. Per fi s'atreveixen a trencar amb la línia plana que seguien on grup rere grup no se sortien de quasi un sol estil. Bé, sempre han proposat excepcions, sempre han mimat el contrast, però molt tímidament i porugament. I no diem res de quan aquesta línia plana desembocava en un cap de cartell com Els Amics de les Arts.
Però no serà aquest any, no.

Aquest any serà eclèctic, apassionant, juganer, ballable i tot sense menysprear el pop i el folk, que hi seran presents però no narcolèptics.
Qui s'hauria imaginat un cartell del PopArb amb tots aquests noms junts: Univers, Za!, Ocellot, Santa Rita, Salvaje Montoya i The Suicide Of Western Culture? Un o dos potser, però tots alhora?
I la línia bona del pop-folk present també és alta amb grups com Oliva Trencada, Espaldamaceta, Bremen, Joan Colomo (ull, que vindrà a reinventar la radiofórmula! Qui no hagi vist què és això que es calci, serà el més gran que hagi vist mai), Miquel Serra, El Petit de Cal Eril, Inspira i Pau Vallvé.

Amb els grups citats aquí, això només pot suposar una cosa: un èxit. I no em refereixo de vendes o econòmic pels organitzadors, no, em refereixo a un èxit pel públic.

El cartell d'aquest any del PopArb és una passada, i l'únic que podem fer és felicitar l'organització i donar les gràcies per fer-ho possible. Tenim moltes ganes que ja siguin el 28 i 29 de juny per fer via cap a Arbúcies.Fotografia de portada: Cartell del PopArb
Text: Lluís Huedo
Correcció: Marta C.