10 de maig 2013

ÉS FEEDLY LA MILLOR ALTERNATIVA A GOOGLE READER?Fa pocs mesos ens assabentàvem que un dels serveis més populars de Google estava a punt de desaparèixer: Google Reader. De fet, aquesta data assenyalada serà el proper 1 de juliol. Molts dels seus indignats usuaris se'n feien creus quan va sentir la maleïda notícia, però la decisió per part de Google ja estava presa. Només quedava, doncs, buscar un altre servei que donés els mateixos avantatges i, si podia ser, alguna cosa més. I la gran majoria d'usuaris han triat Feedly, tot i que també hi ha més alternatives. Vols saber per què i quines són les altres opcions? Doncs nosaltres t'ho expliquem després de l'hipersalt.


Ni les 38 mil signatures aconseguides en menys de 48 hores després de l'anunci del tancament de Google Reader (juntament amb altres 70 serveis) no han aconseguit evitar que la companyia decidís tancar definitivament aquest útil servei. Les seves al·legacions són que la quantitat d'usuaris ha caigut molt durant l'any passat, dada que no han facilitat en detall. Tocava, doncs, buscar una alternativa.


Visualment sembla una bona alternativa

Les opcions són diverses, però les tres millors posicionades, fins ara, són: Feedly, The Old Reader i Flipboard. Però la que més destaca entre totes és Feedly, no només pel seu funcionament senzill i intuïtiu, sinó també gràcies als canvis assolits després de l'anunci del tancament de Google Reader, que han fet que els usuaris d'aquesta ja antiga plataforma hagin pogut fer la migració sense gairebé notar cap diferència, ja que fins i tot l'aspecte es pot canviar per arribar a assemblar-se al servei de Google. Aquesta semblança és, en gran part, gràcies al fet que Feedly hagi pogut aprofitar-se de l'infraestructura (API) de Google Reader (ja que era pública). A més, està disponible tant per Android com per iOS d'Apple.


Flipboard també mola!

No ens podem oblidar ni de The Old Reader ni de Flipboard, ja que són altres alternatives també molt potents. La primera també té la interfície gràfica clònica amb el servei de Google i funcionament molt semblant. I Flipboard és gràficament molt potent, tot i que està molt pensada sobretot per dispositius de tipus tablet. Però això, com tot, va a gust del consumidor, així que caldrà primer provar les aplicacions si voleu saber amb quina quedar-vos.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Joanaina Font