13 de maig 2013

EL DIA DE MAÑANA DE NUEVA VULCANO. EL FUTUR AL DESCOBERT


El día de mañana le dijo ayer que Nueva Vulcano tornaven al local d'assaig. Més tard apareixien en un cartell d'un concert, el d'homenatge a The Replacements, i la setmana passada en Santi Garcia, cantant de No More Lies i productor dels millors discos catalans, deia a Facebook que n'havia escoltat dues cançons. No ens ha quedat més collons que trucar a can Nueva i preguntar per què ens espera al futur, i és que, ara sí que sí, Nueva Vulcano ens devien un baile

En aquesta santa casa que és GN tenim una especial devoció pel grup de l'Artur, l'Albert i en Wences, podríem dir que és el grup fetitxe. Al mes i escaig d'existir aquest webzine, a les llistes del millor de l'any aquesta era la frase en que començava la ressenya del Peces de Colores (BCore Disc, 2009): Nueva i Vulcano són, segurament, dues de les paraules que s’han escrit més en aquest mes i poc de vida del Gent Normal. I això a dia d'avui segueix vigent.

Així que imagineu-vos l'alegria en saber que tornaven als assaigs! La redacció fictícia de GN va destapar les millors Xibeques que teníem a la nevera fins que tot semblava un Harlem Shake o un Canela Party. Així que no, el següent cop que hem aixecat les celles d'incredulitat no ha sigut al món, si no un altre cop als Nueva.


407 m'agrada, 62 comentaris, 41 comparticions

I la cara de panolis que ens va quedar al veure el cartell de l'homenatge a The Replacements? Nueva Vulcano tornen als escenaris, ara sí que sí. Això va de debò.
Només pujaran a fer dues cançons, dues versions de la banda homenatjada, però tot és començar. A més a més, en una de les dues tindran un convidat molt especial, en Santi Gurú Garcia, líder dels No More Lies, amo i senyor de l'Ultramarinos Costa Brava i productor dels millors discos d'aquest país. Vaja, és per no perdre-s'ho, sobretot quan un veu de qui es rodejaran a l'escenari en aquest homenatge: Beach Beach, Vàlius, Me And The Bees, The Destroyed Room, Elsa Dalton $ The Sphinx Meteorites, Las Ruinas, Black Islands i The Missing Leach. Divendres 7 de juny serà molt emotiu el concert, no cal destacar-ho.El comptagotes de la informació relativa als Nueva Vulcano no s'havia acabat, el propi Santi Garcia enastava al Facebook, com qui no vol la cosa, "He escoltat dos temes nous de la Nueva Vulcano, gracis." (suposarem que aquest "gracis" és un gràcies). Què m'estàs dient? En Santi, el productor dels discos de Nueva, qui els ha gravat quasi tot, ha escoltat dues cançons gravades noves! El primer que em va passar pel cap va ser que els Nueva estaven a Sant Feliu de Guíxols, a l'estudi d'en Santi, potser ja no fent un disc, però alguna cosa seriosa sí.
S'ha acabat. Dos mails surten del meu correu, un va per a en Santi, l'altre per als Nueva. Què està passant?!
Això mateix pregunto a en Santi: els tens gravant? Què són aquestes dues cançons? "Les dues que he escoltat són molt xules, gravacions del local, una rotllo "Jen Trok". La han fet partint de la cançó ja feta per l'Artur. Una diu alguna cosa de quan l'Artur va fer de capellà al meu casament."


És entir aquesta cançó i que et vinguin ganes de més

Nueva Vulcano no estan a St. Feliu, no estan gravant res seriós, no és cap disc, ni cap EP, ni cap cançó per a cap revista; ni res d'això,. Tan sols són dues cançons gravades al local per poder-se autoescoltar. Bé, bé, bé. Els Nueva estan component, anem per bon camí. "Estem fent cançons i sembla que els nostres veïns del local ho estan aguantant prou bé" diu l'Artur, frontman de la banda.
"Com que estem més contents que unes castanyoles, avui he anat al Vinçon i he comprat un calendari gros per anar apuntant els nostres plans de futur. Al gener valia 19 €, ara 5. Hem marcat els dies d'assaig d'allò dels Replacements." Confirmat, els calendaris al Vinçon baixen més d'un euro per mes el preu inicial.
També ens afirmen que encara haurem d'esperar una mica per veure un concert de Nueva Vulcano com cal, diuen que fins que no tinguin uns quants hits per fer en directe no sortiran a omplir escenaris, "això no vol dir que no participem en algun bateig o casament on es requereixin els nostres serveis". Esperem que l'amor moderno no només demani fills a l'Artur, sinó que també demani algun bateig, encara que sigui pel civil, i que facin un bon concert.
Aquestes dues cançons de les quals ens parlava en Santi i aquests hits que comenta l'Artur serien, en un principi, per un futurible disc que, si tot va bé, podria sortir aquest 2014. "La idea és que aquests hits formin part d'un disc que tant de bo pogués sortir l'any vinent."

Però aquí no acaba la cosa, perquè els Nueva i els seus seguidors estem de celebració: "Per afegir llenya al foc m'agradaria comentar que aquest estiu farà 10 anys del nostre primer concert i avui s'ha decidit celebrar-ho."
"Engegarem de nou la nostra pàgina web en breu i anirem anunciant les festivitats puntualment." Si no vaig errat el primer concert de la història de Nueva Vulcano va ser al Sant Feliu Fest d'ara fa deu anys, així que aquest any, la data (si més no) coincidirà amb el festival (si és que es fa) ganxó.
El nostre cor ja està palpitant. Tant si la celebració és un concert del propis Nueva com si diversos grups amigos pugen a l'escenari a versionar hits de Nueva Vulcano, ens és igual, ara mateix qualsevol cosa que impliqui el grup ens fa feliços.


Fotografia de portada: Ivan Montero
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.

1 comentari:

Anònim ha dit...

un cop més, bon material pèssimament escrit