27 de maig 2013

CLIPS IMPERDIBLES #91


En aquest dilluns de ressaca primaveral i poques paraules dedicarem un aplaudiment a Marc Ortiz pel seu vídeo del tema “El Destacamento” d'El Columpio Asesino.
(Aplaudiment)

El tema escollit, “El Destacamento”, forma part d'un dels àlbums més aclamats d'El Columpio Asesino, el famós La Gallina, del 2008. Totes les imatges que veiem al clip són de domini públic i és interessant com Ortiz ha treballat la seqüencialitat entre elles per mitjà del recurs de la pantalla partida. Per altra banda, l'estat de “trance” en el qual entren algunes de les persones que apareixen en el clip recorda al vídeo de Ben Russell “Black and White Tripps Number Three”.

“Wasting My Young Years”, de London Grammar i dirigit per l'equip Bison (format per Owen Silverwood i Dave Bullivant), també es mereix un comentari, i és que ha estat realitzat amb 625 càmeres pinhole. Una mica a l'estil Eadward Muybridge però amb les càmeres exposant al mateix temps, i no pas una darrere l'altra. En aquest enllaç us expliquen millor que jo com ho van fer. El resultat és genial.

De David Dean Burkhart ja n'hem parlat altres vegades. El rei del found footage (autor del famós “Taro”, d'Alt-J) que té els seus canals tant de Vimeo com de YouTube farcits d'imatges apropiades que il·lustren una pila de cançons. Aquesta vegada ha treballat pel tema “Camera”, de Chromatics, amb imatges de models fent gestos davant la càmera.

I per últim, un treball d'animació per rotoscòpia.


1. El Columpio Asesino - “El Destacamento” (by Marc Ortíz)


2. Castus - “Indien” (by Carl Roosens)


3.London Grammar - “Wasting My Young Years" (by Bison)


4. Chromatics - “Camera” (by David Dean Burkhart)


5. The oOohh Baby Gimme Mores - “Beat Up Kidz” (by Ryan Enn Hughes)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip d'El Columpio Asesino "El Destacamento", de Marc Ortiz.
Text: Anna Dot
Correcció: Marta C.