13 de maig 2013

CLIPS IMPERDIBLES #89


Aquesta setmana m'he decantat pels vídeos d'animació i us en porto 4. Amb animals, paper, collage i molta plasticitat.

El primer és genial i el segon també! Ewan Jones Morris compon uns collages plens de misticisme i escenes de ciència ficció (el misticisme i la ciència ficció tampoc estan tan allunyats, no?) per al vídeo “I Chi”, de Pinkunoizu, una banda de Copenhaguen que descriu la seva música així: “El nostre àmbit sonor apunta cap a galàxies desordenades. La nostra música sona com Star Wars, o altres peces populars d'entreteniment familiar.” Doncs això, que el vídeo els va totalment en concordança.

El segon vídeo l'ha dirigit Ian Perlman i també és una joia. El tema és “Jesus, he's alright” (que ja em sona bé només d'entrada), de la banda Team Spirit. Algun altre cop ja hem vist vídeos d'aquest estil, en el qual l'animació s'infiltra entre les imatges capturades del real i tot acaba tenint un to naïf que pot donar molt de joc a la narració del vídeo.

“We should make strange things” no sé si és un videoclip. Crec que és més aviat un curtmetratge d'animació però com que la música hi actua com a protagonista, el tractarem de vídeo musical i aquí el tenim. La cançó que s'escolta és en teoria de MAS i seria dins el segell Penguin Market Records. Potser m'equivoco però sembla una mentida. Ho he buscat tot a Google i Google no respon amb res que pugui tenir a veure amb cap grup que es digui MAS, de Penguin Market Records, i com tots sabeu, Google ho sap tot i el que no sap és que no existeix.
Però és igual. El vídeo l'han realitzat dos japonesos, és una animació pura i dura, i de personalitat molt japonesa. Jo no me'l perdria.

Arribem a la ronda final, encara amb un clip d'animació, aquest cop fet amb paper i ple de bestioletes. La cançó: “Animal kingdom” (no podia ser d'una altra manera), de Northern Bells, i l'autor: Eric Power. Els animalets tenen una estètica un punt Pokémon, però com que les coses freaks ja ens agraden, no el jutjarem per això.

I arribem a les postres per canviar de rumb completament i deixar estar ja tanta animació. L'últim clip d'avui dirigit per Dan Sully i per al tema “Don't forget who you are”, de Miles Kane.

1. Pinkunoizu - “I Chi” (by Ewan Jones Morris)


2. Team Spirit - “Jesus, he's alright” (by Ian Perlman)


3.MAS - “We should make strange things" (by Naoki Niwa i Tadahiro Gunji)


4. Northern Bells - “Animal kingdom” (by Eric Power)


5. Miles Kane - “Don't forget who you are” (by Dan Sully)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Pinkunoizu, "I Chi", d'Ewan Jones Morris.
Text: Anna Dot
Correcció: Montse V.