3 de maig 2013

APPLE EN CAIGUDA LLIURE?Un rumor que circula per la xarxa des de fa pocs dies apunta que la següent versió d'Apple del famós sistema operatiu iOS, canviarà radicalment la seva interfície i agafarà conceptes i idees del nou sistema operatiu de Microsoft, el  Windows 8 (abans conegut com Metro). Encara que això no sigui cert, Apple porta uns mesos amb problemes, molts dels quals fan que la seva imatge, un dels seus principals valors, estigui caient. Si vols saber a què ens referim, us convidem a discutir-ho després de l'hipersalt.


Si el rumor que Apple podria basar un dels seus dissenys en el de la competència (en aquest cas seria més dolorós, ja que estaríem parlant de Microsoft) fos cert, podria ser un precedent molt important i, segurament, molt negatiu per a l'empresa americana de la poma mossegada. Però no seria ni el primer ni el més important dels seus problemes. Les accions de l'empresa que abans liderava Steve Jobs han perdut la meitat del seu valor si les comparem amb el que valien fa poc més de 6 mesos, i aquesta és una dada molt dura per al gegant tecnològic.


Potser no estan tan contents com semblen a la foto

Podem trobar moltes claus per a aquesta caiguda, i segurament molta "culpa" la té la mort del seu exlíder, Steve Jobs. Queda clar que la seva figura era clau en el desenvolupament d'Apple, però una companyia d'aquesta mida no hauria només de dependre d'una persona si volen ser una referència. Però altres motius com la pèrdua d'imatge i exclusivitat (un dels punts forts de la companyia en el passat i del seu lema "Think different"), el no saber adaptar-se a la crisi financera mundial o, fins i tot, un problema de karma per no tractar com cal els seus empleats, són les possibles causes d'aquesta caiguda.

Fins a on pot caure el referent mundial en tecnologia del planeta? Seran Samsung o Google els seus hereus? L'haver entrat en una guerra de preus (com han començat a fer a l'Índia) els perjudica tant? Són els constants rumors negatius sobre els seus futurs productes una predicció que ja no són els favorits dels usuaris? Tan negatiu ha estat llençar la seva pròpia aplicació de mapes que encara tenien errades molt greus quan la competència fa això amb més freqüència? És un càstig diví?


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Montse V.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si no fos perquè ets un hater de apple de sempre m'ho podria arribar a creure.

hater gonna hate.

Christian ha dit...

Si creus que soc un hater d'Apple llavors és que no em coneixes. Igualment valoro la teva crítica.

I gràcies per llegir-nos!

alfons ha dit...

Haters d'apple en aquest blog? Però si les úniques notícies de tecnologia són sempre d'ells...