26 d’abr. 2013

UNA APLICACIÓ PER EVITAR "PROBLEMES FAMILIARS"Diuen dels islandesos que són gent molt maca, però també diuen que són una mica frikis. Com que en el seu país no són gaires, les persones que hi viuen (poc més de 300.000 habitants), al menys per estadística, és fàcil que coneguis alguna persona amb qui comparteixes sense saber-ho algun grau de parentiu. I també és bastant probable que l'amistat pugui convertir-se en alguna cosa més. És per això que a algú se li ha acudit crear una aplicació per evitar que això passi. No saps com? Nosaltres t'ho expliquem després de l'hipersalt.


El país d'on han sortit artistes com la Björk o els Sigur Ros no és un país gaire gran. Amb prop de 320.000 habitants, sembla que hi ha una història que s'ha repetit moltes vegades als dinars familiars: arribar a la casa on es troba tota la família, inclosos els familiars més llunyans, i trobar-te la noia que vas conèixer aquella nit en aquell bar. I en alguns casos, la trobada havia anat més enllà.


Frikis fins i tot per fer aplicacions

És per aquesta necessitat d'evitar aquests problemes familiars que un grup de tres enginyers ha creat una aplicació per al mòbil que, mitjançant una base de dades dels usuaris, et permet reconèixer els familiars llunyans. Només has d'apropar-te a l'altre usuari (sigui del sexe que sigui) i et dirà, mitjançant una vibració, si teniu algun grau de parentiu. La Islendiga-App s'ha convertit en una necessitat pels islandesos.

Diuen dels islandesos que la gran majoria de gent comparteix parentiu i descendència d'uns víkings que van arribar allà al segle IX, i aquest és un detall més a tenir en compte per adonar-se que poden tenir moltes més possibilitats de trobar-se per accident algun familiar que a molts altres països del món. De moment només els usuaris de mòbils amb sistema operatiu Android podran evitar aquestes compromeses situacions.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Marta C.