30 d’abr. 2013

SONS GALÀCTICS


Malmö
Els nens valents
Any: 2013
Discogràfica: Siete señoritas gritando

Tres bons amics. Els feixucs mesos d’estiu. Una explosió de creativitat. Més que suficient per enllestir un bon grapat de cançons. Afirmen que prop d’una vintena. A partir d’aquí, destriar el gra de la palla per acabar amb 7 cançons. Massa selectius? Qui sap, potser és el preu per firmar un debut més que rodó. Pop electrònic, ara coquetejant amb el kraut-rock, ara amb tonalitats més ballables. Proclamen que s’ha de dir pop intergalàctic. No van pas desencaminats.

A on anaven. Els tres bons amics són Nuria Tamayo (Minimal 21), Marco Morgione (Linn Youki) i Adyo (Pendrive Records). Quasi res. Partint d’aquí, el debut, Els nens galàctics, es mou en diferents coordenades. Alguns temes prou ràpids per centrar la base rítmica en sons pregravats, "Intergalàctics",  la més ben aconseguida en aquesta línea; mentre que la instrumental "Bon dia" els apropa més a tendències kraut. Entremig destaquen també "Cosmos", una oda al desencant de la vida urbana moderna, on els sintes del final de la cançó semblen tenir expressivitat pròpia.
Bevent de fonts ben diverses i com aquell que no vol la cosa, Malmö s’han cascat un debut com Déu mana. Potser amb l’experiència acumulada individualment les coses són més fàcils, en part cert, però tot el treball deixa anar una certa espontaneïtat i saber fer que demostra que tot va sorgir. Havia de ser així. No podia ser de cap altra manera.
Fotografia de portada: XX
Text: Joan Palahí
Correcció: Montse V.