24 d’abr. 2013

SANT JORDI, LLIBRES I AMORS EN SÈRIESempre que arriba Sant Valentí i els centres comercials ens donen la tabarra amb els cors i les declaracions d’amor, molts responem que l’autèntic dia dels enamorats és Sant Jordi. Nosaltres ens apuntem a la celebració literària i amorosa amb les nostres parelles televisives actuals preferides i els fem suggeriments bibliogràfics perquè s’apuntin a la festa i compleixin la tradició.

Leslie Knope i Ben Wyatt – Parks and Recreation (NBC):
La parella més “cuqui” de totes les que pul·lulen per la petita pantalla va haver de recórrer un llarg camí i fer front a nombrosos entrebancs per poder estar junts. Per fortuna dels fans, els creadors de la sèrie no han escatimat en moments. Per Sant Jordi, Leslie Knope (Amy Poehler) seria capaç d’anar de genolls fins a casa de G. R. Martin per aconseguir una edició signada de Game of Thrones pel seu marit (addicte a la sèrie de l’HBO) i estem segurs que Ben Wyatt (Adam Scott) faria feliç la seva dona amb un exemplar de Promises To Keep, de Joe Biden, vicepresident d’Estats Units i mite sexual de l’entusiasta Knope.


Miranda i Gary – Miranda (BBC):
Tècnicament, la dona més pastosa d’Anglaterra i el seu amic Gary (Tom Ellis) només han estat parella uns pocs minuts: sempre han trobat algun impediment per estar junts, malgrat que porten marejant la perdiu des de l’inici de la sitcom. Cap dels dos destaca per la seva passió lectora i la Miranda (Miranda Hart) és coneguda per tenir un pèssim gust a l’hora de fer regals, per tant, si es decidissin a celebrar Sant Jordi, segurament ella li regalaria un llibre de cuina de Jamie Oliver, un regal una mica obvi per un cuiner, i ell algun exemplar lleuger. Fent un gir metaficcional, la Miranda de la sèrie podria regalar-se a ella mateixa el llibre escrit per la Miranda real, Is It Just Me?.


Jess Day i Nick Miller – New Girl (FOX):
Tot i que encara es troben en fase de definir la seva relació, és obvi que tard o d’hora acabaran junts. El temps d’espera només depèn dels guionistes de la sèrie i si aquests es decideixen per seguir l’esquema Rachel-Ross, dilatant el gran moment fins gairebé l´últim capítol, o prefereixen tirar pel dret i adoptar el model Monica-Chandler. Mentrestant, New Girl viu un dels seus millors moments, amb capítols anys llums de la poca gràcia que presentava als inicis de la sèrie. Estem segurs que si Jess Day (Zooey Deschanel) visqués a Catalunya seria una entusiasta de Sant Jordi i repartiria llibres entre els seus alumnes de literatura i els seus companys de pis. Donat que Nick Miller (Jake Johnson) porta anys intentant escriure la seva primera novel·la, Z is for Zombie, Jess li podria regalar una obra tan inspiradora com Pride and Prejudice and Zombies, un clàssic de Jane Austen passat pel sedàs dels morts vivents. Ella acabaria rebent un manual crafty, com a bona fan del DIY que és.


Shoshanna Shapiro i Ray Ploshansky – Girls (HBO):
La més pija i el més pessimista de Girls formaven una parella estranya, però entranyable. Com eren el dia i la nit en quant a actitud vital, era qüestió de temps que s’enfrontessin a entrebancs en la seva relació. Així i tot, celebrem el temps que han estat junts i els diàlegs que han deixat per la posteritat. Si hem de fer cas a l’evolució dels personatges durant aquesta segona temporada, el més que probable regal de Shoshanna (Zosia Mamet) a Ray (Alex Karpovsky) seria un llibre d’autoajuda destinat a superar la negativitat, com per exemple El Secret, que segurament acabaria en una paperera. Com a resposta, ell li regalaria un llibre d’autoajuda explicant les bondats del pensament negatiu com The Power of Negative Thinking

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Alejandra Palés
Correcció: Joanaina Font