3 d’abr. 2013

RECOMANACIÓ DIRECTA #12


Xavier Baró
Presentació de 100.000 Candeles de Jordi Sanglas
4 d'abril, Heliogàbal

No sóc gaire partidari d'ensabonar el que fan els amics només perquè siguin amics. Potser exagerar-ne una mica els mèrits, sí, però no cal entabanar el personal perquè siguin amics teus. En tot cas, aquesta vegada no caldrà plantejar-s'ho: 100.000 Candeles, la novel·la, i Les Males Herbes, l'editorial, són dues realitats suficientment potents per defensar-se per elles mateixes. A més, per tancar el cercle virtuós, Xavier Baró portarà el seu folk ancestral per amenitzar el guateque. No us enganyo, serà una gran vetllada. I com diria el Nuñez de la tele: graaaaatiiiiiis.

Rocket from the Crypt
6 d'abril, Razz 2

Durant els últims 12 anys he sentit comentaris d'aquell mític concert dels Rocket from the Crypt a Santa Coloma de 2001. Turbo rock & roll enmig de la pluja torrencial, baixistes desmaiats per descàrregues elèctriques, èpica, festa... I un membre dels Rippers (que feien de teloners) dient al John Reis “See you in magic!”. Es referia al local del Born, però ell no ho sabia i va pensar que li deien alguna cosa espiritual i molt profunda (més tard faria un disc amb aquest títol). Si vau estar al concert de l'any passat de Hot Snakes sabreu que John Reis és un mestre del riff i que és obligatori celebrar que La Castanya té 5 anys de vida.

Miguel Grimaldo + Niño
12 abril, Discos Paradiso (Ferlandina, 39)

Hi ha una manera diferent de fer les coses en aquesta ciutat. A Galleta Records ho saben i han muntat una vetllada que ho demostra: preus populars, una sala de concerts que funciona com a cooperativa, grups de qualitat... I, a més, cap marca forrarà les parets i l'escenari per intentar vendre'ns alguna cosa mentre ens ho passem de conya. Però parlem de Miguel Grimaldo. Com l'immens Erik Urano, Grimaldo és de Pucela i membre d'Urano Players, l'esperança blanca d'un hip hop de carrer, conscient i musicalment divers i creatiu. Val la pena. Niño (de Diploide), també de Valladolid, però resident a Barcelona, obrirà amb el seu imaginatiu funk espacial i progressiu.

Sightings
16 d'abril, Rocksound

Sightings van ser un dels grups bandera del renovador segell de noise i hardcore embogit de Providence (EUA), Load Records. El bressol de Lightning Bolt, Usa is a Monster o Yellow Swans es va convertir fa 10 anys en una autèntica fàbrica de nous significats dins d'una escena no acostumada a canvis gaire significatius. Sightings no tenen el so colorista d'Usa is a Monster ni un bateria de 6 braços com Brian Chippendale, però facturen un post-punk abrasiu i distòpic absolutament colpidor. La cosa promet.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Joanaina Font