12 d’abr. 2013

QUÈ ÉS AIXÒ DE FACEBOOK HOME?Fa molt de temps que Facebook, la xarxa social més important d'Internet, ha vist que a poc a poc ha anat perdent lloc entre els dispositius mòbils. Per moltes actualitzacions que poguessin llançar, el seu producte ha intentat evolucionar, però no orientat a aquests aparells. Ara acaben d'estrenar un dels projectes que ho pretén canviar tot: Facebook Home. Si no saps encara de què va i si el pots tenir tu també, nosaltres fem un incís, com sempre, després de l'hipersalt.


Tot i que gairebé tots els usuaris d'un smartphone o d'una tablet amb accés a Internet tenim el Facebook instal·lat o el consultem mitjançant un navegador web, l'empresa capitanejada per Mark Zuckerberg no en tenia prou. Les fonts d'inspiració, els veritables camins a seguir pel gegant americà de les xarxes socials els marquen Google o Apple, i són aquestes les empreses en les quals un s'ha de fixar per ser algú en el mercat de la tecnologia avui en dia.


Aquest angelet vol entrar a la teva vida... si el deixes

Va ser aquesta setmana quan Mark Zuckerberg anunciava el projecte amb el qual vol donar un pas endavant en els dispositius mòbils: Facebook Home. Aquesta aplicació, que sortirà inicialment per a Android i que té poques o nul·les possibilitats de fer-ho per a iOS (iPhone/iPad), és un substitut de les pantalles d'inici dels nostres aparells, com les que instal·len els diferents fabricants (Samsung, HTC, entre d'altres). Es podrà descarregar a partir d'avui mateix.

La idea principal de fer una aplicació així és convertir la xarxa social Facebook en el centre de les nostres comunicacions, és a dir que quan agafem el telèfon mòbil, ho tinguem tot a l'abast amb només un pas. Per fer això, integra tots els serveis que ofereix (missatgeria instantània, perfil propi i d'amics i contactes, actualització d'estats, fotos i vídeos, etc.) a la mateixa pantalla inicial del telèfon. De fet s'ha rumorejat aquesta mateixa setmana que Facebook estaria disposat a comprar Whatsapp.


Futur?

Ara caldrà veure quina repercussió té entre els usuaris de dispositius Android, i tot i que la seva interfície és molt usable i accessible (gairebé qualsevol servei està a dues accions sobre l'aparell), haurem de veure com afectarà la nostra privacitat (imatges, publicacions, etc.) i la nostra "productivitat" (ja es parla que un sistema així pot distreure massa els usuaris). Ho haurem de provar.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Montse V.