4 d’abr. 2013

'PACK' GENTNORMAL A LA BANROBBER STORE


Els nostres amics de Bankrobber ens van demanar que féssim un pack de favorits per a la seva botiga digital. Ho traduïm: hem escollit quatre discos d’entre tot el seu catàleg que, d’una manera o altra, ens han marcat i agradat com a bloc; ells els ajunten i fan una bona oferta perquè els pugueu comprar en pack i a un preu immillorable, en disc de vinil, és clar. Evidentment, Bankrobber és un referent per nosaltres, tant per la seva manera de fer com de ser, així que és un honor poder participar d’aquesta iniciativa. Un honor i un maldecap, ja que quedar-se només amb quatre és dificilíssim, però aquesta és la nostra tria. I aquí on els podeu comprar, 4 LP per 33 euros.

MazoniEufòria 5 - Esperança 0 (2009)
Va ser el primer “millor disc de l’any” que vam premiar des de Gentnormal. Un LP d’una extrema mala llet i sobredosi de rock eclèctic que va marcar l’entrada de Jaume Pla a l’Olimp dels grans lletristes d’aquest país. Un treball compacte i una aposta arriscada que va resultar indubtablement guanyadora.

Els Surfing SirlesRomaní, Semen i Sang (2011)
Els Surfing Sirles són la nostra banda favorita, això ho sabem nosaltres, vosaltres i ells. Ens és extremadament difícil ser objectius quan en parlem, però és que tampoc ho busquem ni ho dissimulem. Incorruptibles i insubornables, els Sirles diuen les coses com les senten, sense filtres. I això els fa especials. Això i els seus himnes anfetamínics i taverners. Fans a mort.

Esperit!Endavant Continu (2011)
Encara ens fan mal les mans d’aplaudir tan fort el dia que ens van explicar que Bankrobber trauria el primer disc d’en Mau Boada com a Esperit! L’hem seguit amb tot el que ha fet, des de Zeidun o La Célula Durmiente, passant pels experimentals Les Aus. I tot ha estat excel·lent. I aquest debut també ho és, un disc anticomercial que no ha de faltar a cap discogràfica particular amb un mínim de bon gust.

Isaac Ulam i José Domingo Temple d'aigua i llum (2013)
La indiscutible sorpresa d'aquest any. Una reivindicació del folklore autòcton revisionat des de les ments obertes de José Domingo i Isaac Ulam. Un, no esperava començar el gener amb havaneres o jotes convertides en autèntics hits pop. Després d'haver-los vist en directe, no pots entendre quelcom més inspirador i transgressor que un tema com “Invisibles”, absolutament emocionant. Tot això amb format clàssic i una banda ple de músics de puta mare.

Fotografia de portada: Bankrobber Store
Text: Jordi Garrigós
Correcció: Montse V.