8 d’abr. 2013

MÚSICA ARTIE A LA UB


Molts no ho sabreu, però en Pau Guillamet, Guillamino per aquestes contrades musicals, és professor a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB). Suposo que per això no és gaire estrany que un escolti la seva música i la trobi tota molt artie (i quan dic tota, vull dir tota). Doncs ha volgut unir un altre cop les seves dues professions d'una manera diferent i ha muntat el cicle Art Skool de concerts arties a la facultat, com el d'aquest dijous amb la banda de Premià de Mar May Solvers.

Els May Solvers s'expliquen ells mateixos: Som una banda de música folk de Premià de Mar formada per Kim Gispert Dalmau (veu i guitarra), Daniel Moreno Roldán (veu i guitarra) i Marc Fernández (percussió). Els nostres referents més clars són els músics de l’esclat de l’auge tradicional britànic dels anys 60 i 70 (Nick Drake, Fairport Convention, etc.), les corrents revivalistes folklòriques nord-americanes de mitjans de segle XX (John Fahey, Leo Kottke, etc.), diversos artistes més contemporanis que provenen de la mateixa tradició (Elliott Smith, Robin Pecknold, etc.) i bandes amb actituds de recerca musical més experimental (Broadcast, Connan Mockasin, etc.).Estaran tocant aquest dijous 11 a les 13.30 h al bar (on si no) de la Facultat de Belles Arts de la UB i els següents concerts del cicle Art Skool seran:

9 de maig a les 17.30 h
Love Through Cannibalism
Projecte artístic emergent des de Barcelona. Love Through Cannibalism neix el 2006 de la barreja dels sons retro de les consoles dels noranta amb una amplia varietat d'elements de la música electrònica: desde breaks embogits fins a ritmes tropicals. Drum and bass, pokémon, illes assolellades, glitchs i begudes energètiques.

25 de maig a les 17.30 h
fATKUT
Dj i productor del Mareseme relacionat  amb el món del hip-hop i els seus derivats avantguardistes, ha col·laborat amb diversos mc's com Tremendo o Malputo Dest. A les seves sessions en directe podrem gaudir d'un eclectisisme entre el soul, hip-hop i post dub-step, tot treballat amb una tècnica acurada, utilitzant les noves tecnologies digitals, i tricks propis del turntablism. Fatkut ha participat en diferents edicions del Sónar i ha rodat per Espanya com a Dj de gira de Tremendo. Ara prepara una nova fase com a productor a través d'un segell barceloní, al recent remix que ha fet a Guillamino podem escoltar un tast del futur so de "Fatkut" com a músic.

Fotografia de portada: Raymond Pettibon
Text: Lluís Huedo
Correcció:Joanaina Font