30 d’abr. 2013

LOST FILLS DE PUTA DE MALLORCA

       

Lost Fills
Mort i Merda parts I, II i III
Any: 2013
Discografica: Autoeditat


En Pep Toni (Oliva Trencada) i en Joan Cabot són un duo de Mallorca que es fan dir Lost Fills i amb tan sols una guitarra i una bateria es defensen fent pop punk surrealista i brutot. Lost Fills ben bé podrien ser la pròxima sensació de ses illes. Parlem d'aquest debut: són de Mallorca, viuen al mig del mar, i si els vols conèixer fes clic aquí.

El prolífic músic Pep Toni (guitarra i veu) s'ha ajuntat amb el més puta de tota l'illa, en Joan Cabot (bateria) per portar-nos un disc d'aparença tranquil·la i afable, que, ja us avanço, en directe és demolidor, sona fresc i a gresca. Hits sostinguts que semblen no voler acabar d'explotar envoltats d'LSD casolà i afruitat. És la característica més important: l'LSD casolà és afruitat.

Aquesta energia que desperten en directe no és tan sols un miratge de la posada en viu del disc, dins d'aquest Mort i Merda parts I, II i III també hi ha talls que surten d'aquest pop punk arrelat als noranta com a "Ninfa Total" on compten amb passatges més durs, amb la bateria fotent-li a tot el metàl·lic i una guitarra molt més gruixuda apropant-se a No Age . O com a "Ciutat de ses orelles" amb veus infernals i ritmes més stoners i "matxacons" però mai abandonant per complet la pista de ball.

El disc discorre entre els antihits (cançons poc corejables o sense melodies enganxoses) i hits totals com "Llavis de vidre", tot i que mai pretenen ser cançons d'estiu. L'elaboració que hi ha darrere els encripta tot sovint jugant a allargar les voltes i a fer més lànguides les tornades.

Mort i Merda parts I, II i III és autoeditat, sense cap discogràfica darrere, i, a part del disc en format digital, el format físic promet molta diversió ja que tindrà una edició en format bossa de cotilló amb, textualment, "el cd amb ferratines, frikades i sorpreses vàries...". Tot un luxe per als amants de les presentacions úniques i especials.

Fotografia de portada: portada del disc
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.