18 d’abr. 2013

EL DIA DE LES BOTIGUES DE DISCOS


Aquest dissabte és un dia molt especial. És molt especial per vàries coses i totes conflueixen en una: dissabte és El Dia de Les Botigues de Discos. I servirà per celebrar l'últim gran adéu a la botiga Luchador, per poder col·laborar amb Gent Normal d'una manera única i molt especial, per poder recolzar les botigues de discos de casa i per veure com es pot tirar endavant una iniciativa de cost 0 tan lloable com aquesta.

Anem per parts, que aquest post té tres parts. La primera, on descobrireu com aconseguir una bossa del GN; la segona, on parlarem de la filosofia d'aquest esdeveniment amb paraules exclusives de l'organització; i en tercer i últim lloc analitzarem què donarà de si El Dia de les Botigues de Música.

Efectivament, comencem amb l'autobombo. Com deveu saber estem intentant buscar maneres de costejar les despeses del GN d'una manera racional i lògica amb qui som, tant per lectors com pels que passem hores a l'altre costat del cable de l'ADSL, així que en un intent de fer 4 euros us donem l'única i exclusiva oportunitat de comprar-vos una tote bag (bossa de tela) del GN aquest dissabte, i només aquest dissabte, durant el el Dia de les Botigues de Música, i ens sumem així a la gran iniciativa que s'ha muntat. Podreu trobar aquesta fantàstica bossa DiY a les botigues amigues Luchador, Ultra-Local i Bcore. Una a cada barri, perquè en tingueu una ben a prop. Ah! Que voleu saber com és? Aquesta tarda us n'explicarem més coses. Atents tots, que això és una edició limitada i no ho direm gaires cops (no, què va!).

I per què triem fer-ho un dia com aquest? Doncs perquè la iniciativa d'El Dia de les Botigues de Música ens sembla molt atractiva tant pel seu esperit com pels seus objectius. El Dia de Les Botigues de Discos i el Record Sotre Day no és exactament el mateix, en origen lo mismo, el Record Store Day es el día original, nacido en Estados Unidos para apoyar a las tiendas de discos lanzando exclusivas de bandas y sellos de allí. Hasta el año pasado había sido sólo una iniciativa unidireccional, en el que las tiendas de aquí compraban lo que el Record Store Day de allí servía en bandeja de plata, pero el año pasado un número de sellos y tiendas de aquí nos organizamos para vivir un día de homenaje a las tiendas de discos siguiendo un espíritu más local. Primer "minipunt".
Així doncs, aquest dia varis segells d'aquí trauran material inèdit. Per exemple, Discos La Gàbia traurà un CD amb 4 cançons fetes a mitges per Sun Color i Ocellot, Bankrobber traurà un 7" de Macho anomenat Chica de casa cuartel, Galleta Records tindrà còpies del seu excel·lent recopilatori Galletismo… es bien, un recopilatori de Track The Mammouth amb 38 cançons de 36 bandes com Missing Leech, Sam Destral, Sickbrain, Evan Dando, Robert Scott (The Clean, The Bats), Jeffrey Lewis, Patrik Fitzgerald, Nik Turner (Hawkwind), Alice Donut, John Vanderslice. També podreu trobar l'LP de Los Canguros Un salto adelante, de BCore Disc, o una caixa amb 5 cassets amb tota la discografia de The Destroyed Room amb alguna raresa i alguna cançó inèdita de la qual només es faran 25 còpies. El Genio Equivocado traurà el CD La Guerra Mundial, de Wiggum, Discos de Paseo, el 7" d'El Palacio de Linares La casa es negra.
A més a més d'això hi ha un CD en el qual participen 25 (VINT-I-CINC!) segells independents catalans que es regalarà a qui compri qualsevol cosa a una de les botigues d'El Dia de les Botigues de Discos. No us posaré aquí els grups que hi participen per què són molts, però és BRUTAL, el cartell (ho podeu veure aquí).

BUF.

Però sabeu què? Tot això és fa des de l'amor a les botigues, els grups, els segells i per la supervivència de tot plegat. Ningú cobra res per fer-ho. Ni l'organització ni els grups que hi tocaran cobren res, porque si todo en esta vida se hiciera sólo por dinero estaríamos jodidos. En Dani Cantó, de l'organització, ens afirmava això per mostrar com tothom col·labora humanament en el possible, a los sellos les pedimos que traigan a la banda que 'menos le costaría', eso quiere decir que vivan en Barcelona o que no tengan que traer equipo o que lo hagan de buena voluntad. La implicació és màxima per part de tots, és l'única manera que coses com aquestes tirin endavant: recuerdo entrar a Luchador y ofrecerme a vigilar la tienda sólo para que Aitor pudiera ver el concierto de Mujeres y me dijo: 'no te ralles, ya sé que nos han robado, pero hemos hecho tanta caja que nos da igual'. Perquè funciona, tot i que ja ho sabeu, amb donar sang un cop no n'hi ha prou, alguien tiene que pagar los gastos y si no se venden discos es difícil que nadie llegue a fin de mes y pueda pagar el alquiler. es triste, pero pasa. Luchador ha muerto, pero nosotros somos de los que preferimos gritar '¡larga vida a Luchador!'. Les coses ben fetes poden funcionar, clar que sí, i per això es mereixen tot el nostre suport i admiració. Este año hemos triplicado el número de tiendas que participan y el equipo de colaboradores ha hecho un trabajo increíble para que todo salga adelante. con la incorporación de Madrid y otras ciudades, como Pamplona o Cadiz, que también quieren participar en próximas ediciones, sólo pensamos en que crezca, siempre dentro del mismo formato, en un día, no nos convertiremos en ningún festival.

I ara, el cartell:


DISCO 100

11.30 h DANIEL PUENTE ENCINA
12.30 h BULLFROG BLUES EXPERIENCE
17.15 h OKEY OK
18 h BATAK
18.30 h NÚRIA GRAHAM
19 h SANTI COLOMER TRIO


DISCOS JUANDÓ

12 h DANI SNAP! DJ
13 h MATRIMONIO
16 h WILD HONEY
16.30 h GALLETA DJ
17 h BERLINIST
18 h THE HITBACKS
19 h WILL SPECTOR Y LOS FATUS
19.30 h MACHO DJ

ULTRA-LOCAL RECORDS

13 h ESTHER CONDAL
18 h WIGGUM
19 h SEXY BICYCLE
20 h ALBUFERA+LULLAVY


LUCHADOR RECORDS (recordeu que també és la seva festa de clausura!!)

11.45 h GÚDAR interpreta “Vida Gris a la española”
12.30 h SICKBRAIN + MISSING LEECH
13.15 h CATAPLÀUSIA

14 h ULTRATOMBA
14.30 h THE SAURS
15.15 h NATURALESA SALVATGE

16 h THE DESTROYED ROOM
16.45 h SURFIN’ SIRLES
17.30 h DJ CAMELOT
18.15 h CIUDAD LINEAL
19 h SECT
19.45 h ALIMENT


BCORE DISC

12:00 h LOS CANGUROS DJs
17:00 h DJ PEGATAS i SUZY y LOS QUATTRO DJs


SURCO

De 12 h a 14 h

EXILI A ELBA
TORI SPARKS (Danger Hill)
Hendrik Röver/LOS DELTONOS

De 17 h a 19.30 h
OLGA ÀBALOS Dj
CÉSAR DISCOS DE PASEO Dj

De 20 h a 22 h
EL ÚLTIMO VECINO (Domestica Records)
CECE GIANNOTTI (Saurí Records)
THE LAST 3 LINES (Aloud Records)


APOLO STORE

EL GIRO EQUIVOCADO
SUN COLOR


Ver Día de las Tiendas de Discos 2013 - Barcelona en un mapa más grande

Fotografia de portada: El Dia de les Botigues de Discos
Text: Lluís Huedo
Correcció: Marta C.