29 d’abr. 2013

CLIPS IMPERDIBLES #87


Començarem donant les gràcies a Sigur Ros per haver tret el seu primer official lyric video. La cançó de la qual ens donen la lletra és “Ísjaki” i no està en hopelandic (el llenguatge inventat per la banda), sinó que és en islandès. Si algú té curiositat, pot demanar-ho a Google Translator.


Comprendreu que el primer official lyric video de Sigur Ros havia de sortir en aquesta secció, sobretot després de la col·lecció de videoclips eterns i estranys que es van dedicar a recopil·lar l’any passat. Potser això d'ara és una eina de normalització.

El segon clip d’avui és increïble. Dirigit per Ian Pons Jewell i per a la cançó “In Limbo”, de Landshapes, ens presenta Mirian, una dona boliviana amb una vida segurament molt diferent de la que us podeu estar imaginant. El vídeo és, si fa no fa, una mena de documental de 5 minuts, amb alguns moments molt dramatitzats, però amb altres instants molt “reals”. No us el perdeu, per l’amor de Crist.

Seguim amb baralles a base de balls al carrer protagonitzades per dos homes d’estètica... diguem-ne curiosa. Cada un va assessorat per una dona, que l’acompanya a tota hora i que l’ajuda en els entrenaments. El tema és "Old-Fashioned Girl", d'Alan Wilkis i Joywave i el director és Michael Lawrence, de qui ja vam veure altres treballs als Imperdibles #75, amb un vídeo per al tema “Day Joy”, de SBTRKT, i als Imperdibles #64 amb “Black Mold Grow”, de Levek. Les escenes pertorbadores i d’una certa violència són comunes en els seus treballs.

Two Door Cinema Club també han estrenat clip recentment, es tracta de la cançó “Handshake” i l’ha dirigit Sam Pilling. És una història força gore i absurda que fa riure i angúnia alhora.

Casualment va ser també en els Imperdibles #75 on vèiem un vídeo dirigit per Tyler T. Williams, per al tema “Done To My Love”, de Gayze, però també als Imperdibles #27 amb un vídeo per a la cançó “July”, de Youth Lagoon. Doncs bé, fa pocs dies en va estrenar un de nou per aquesta mateixa banda i és el que tanca la secció d’avui. Bona setmana!

1. Sigur Rós - “Ísjaki”


2. Landshapes - “In Limbo” (by Ian Pons Jewell)


3.Alan Wilkis feat. Joywave - “Old-Fashioned Girl" (by Michael Lawrence)


4. Two Door Cinema Club - “Handshake” (by Sam Pilling)


5. Youth Lagoon - “Mute” (by Tyler T. Williams)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Landshapes, "In Limbo", de Ian Pons Jewell.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font