5 d’abr. 2013

BAIDU, LA XINA I ELS CLONS TECNOLÒGICSDiuen que avui en dia, per tenir èxit, has d'agafar una bona idea que hagi tingut algú altre, copiar-la i, si pots, millorar-la i saber-la vendre bé. Aquesta és la màxima de moltes empreses actualment, i una mostra d'això és que les ulleres que vol començar a comercialitzar Google abans que s'acabi l'any, tot i no haver sortit encara al mercat, ja tenen un possible competidor: Baidu Eye. Si en vols conèixer algun detall més, nosaltres te l'expliquem després de l'hipersalt.


Pels que no ho sabíeu encara, Baidu és el cercador més important a la Xina ja que Google sempre ha tingut problemes al país comunista. Gràcies a això és un gegant en el món de la tecnologia ja que té milions d'usuaris, gairebé tots en aquell país. Es conegut popularment com el Google xinès. I no contents només de copiar-ne l'aspecte i els serveis que pot oferir (no tots, està clar), han decidit que també volen fer unes ulleres com les que us vam explicar que estava fabricant el gegant americà del cercador: les Google Glass.


Qualsevol semblança amb l'original és pura concidència

Sembla bastant curiós que, encara que no hagin sortit a la venta, ja tinguin un clon. Però no són els primers casos en què els xinesos (o algunes altres grans companyies orientals) fan còpies d'aparells tecnològics d'èxit, com ara els iPods i els iPhones de la gent d'Apple, famoses consoles de videojocs o també roba, com ja és conegut, en diferents qualitats i acabats, ja que diuen que l'iPhone xinès és bastant semblant a l'original.


No totes les còpies són idèntiques

Sembla ser que la fórmula d'èxit de copiar les grans idees funciona d'allò més bé al gran país comunista, tota una potència comercial actualment. Però també és reconeguda la mancança de regulacions oficials que pateixen les seves produccions, sobretot veient les batudes que s'estan efectuant dia sí i l'altre també als basars xinesos. Veurem primer què fa Google per poder-ho comparar amb el clon de Baidu.


Fotografia de portada: Baidu.com
Text: Christian Peña
Correcció: Marta C.