7 de març 2013

VERSUS: LAS RODILLERAS VS. LES SUEQUES


LAS RODILLERAS. DIVENDRES 15 DE MARÇ. UPLOAD. DE 21H A 06H

Provinent de València, aquest trio femení format l'any 2008 per dues María -baix i bateria- i una Gema -guitarra- (també component del conjunt d'electropunk Putilatex) reverencia i treu suc al punk i al post-punk més fosc dels anys vuitanta (fins i tot versionen l'"Into the darkness" de Death In June).

LES SUEQUES. DIVENDRES 15 DE MARÇ. LA [2]. DE 01H A 06H

Quartet sorgit a Barcelona i a Vilanova i la Geltrú l'any 2011, i format per una exsolista pop -baix i veu- (Blanca Lamar), una actriu -guitarra i cors- (Tuixén Benet -Les Filles Follen-), i un exFirst Aid Kit -bateria i cors- (Albert Aran), a més de Raquel Tomàs -teclat, theremin, i cors-, combinen estructures post-punk, so rocker, i melodies pop.

ELS CINC ASSALTS:


- Proposta escènica: empat

Sortir i tocar. Cap de les dues formacions es complica la vida en aquest sentit (ni falta que fa). En el cas de Les Sueques, però, se les ha pogut veure de superheroïnes al FiM 2011 i de nebodes de Björn Borg a la festa d'aniversari de Shook Down a Sidecar. Tot i amb això, no és mèrit suficient per a emportar-se aquest assalt.

- Assiduïtat: round per a Las Rodilleras

Aquí el factor territorial juga a favor de Las Rodilleras. Tot i que ens han anat fent força visites (com a mínim, una a l'any), sempre hi haurà menys possibilitats de veure-les a elles que a les nostrades Les Sueques.

- Sala: round per Les Sueques

Tècnicament, tant Upload com La [2] són dues sales adients no només per la proposta dels dos grups, sinó en si mateixes. Difícilment sonarà malament un grup que actuï a qualsevol dels dos locals. Ara bé, en el desplaçament fins a la sala, la victòria és clara del cantó de La [2]: l'espai del Paral·lel està a mig minut del metro, mentre per a arribar al de Montjuïc s'ha de caminar deu minuts en pujada fins al Poble Espanyol, dos revolts més enllà del CaixaFòrum.

- Repertori: round per a Las Rodilleras

Al contrari del que es sol defensar, la mida importa: tant Las Rodilleras ("Tres") com Les Sueques ("Cremeu les perles") estaran presentant les seves noves referències discogràfiques. Però, mentre el precedent de les valencianes és un LP ("Horror pleni"(2010)), el de les nòrdic-catalanes és un EP ("Les Sueques"(2011)).

- Valor afegit: round per a Las Rodilleras

Las Rodilleras actuaran dins la festa del primer aniversari (i alhora, lamentablement, comiat) de Panic Club, juntament amb els conjunts punk -amb derivacions- Tucán, Merda, i The Urgent Kicks, l'electrònica de El Gran Puzzle Cozmico, i les sessions d'Ike HangtheDJ, DJ Benom, Flexidiscos, Gema Germen, i Fledermaus. Les Sueques tenen com a convidats als garatgers Las Ruinas i als Pin y Pon DJs (tot i que han avisat que hi hauran sorpreses), i també punxarà DJ Coco. L'entrada per a la primera proposta, en cas de no ser soci de Panic Club, és de 8€, mentre que la de la segona, en cas de no ser soci de Plastic Club ni disposar del carnet del Primavera Sound 2012, és de 15€/16€ amb consumició. Tenint en compte les quantitats, no hase falta desir nada más.


CÒMPUT DE CONDICIONANTS: 'COMBAT' PER A LAS RODILLERAS

Text: Arnau Espinach
Correcció: XX