22 de març 2013

TANCAMENTS, REALITATS I RUMORS A GOOGLEUn dia més toca parlar de Google, perquè aquesta gent no sap el que és estar-se quiet. Aquests dies no només és notícia per haver anunciat que tancaran el seu servei de feeds, Google Reader, sinó perquè es parlen de nous serveis, realitat o rumorologia, on la companyia vol ser. Des de la cerca de vols econòmics fins a un bloc de notes al núvol o la futura nova competència de Whatsapp (i ja en van...). Si vols una mica més de detall dels rumors i les realitats, ho trobaràs després de l'hipersalt.


Sabem que és avorrit que sempre parlem dels mateixos: Apple i Google. Però no podem negar que aquestes companyies mai paren quietes, sempre estan anunciant i produint nous projectes innovadors o amb possibilitats i capacitat de sacsejar el món de la tecnologia. Els que volem comentar són d'aquest segon cas. Perquè Google no està inventant res de nou sinó que està donant un nou gir a idees que ja existeixen però que tenen encara més possibilitats de millora. I com acostumen a fer en molts casos, no ens deixarà indiferents.


La imatge corporativa/hipster de Google Keep, el bloc de notes de Google.

Aquesta mateixa setmana, però, Google anunciava que a partir de juliol, el seu servei de feeds, Google Reader, deixaria d'estar operatiu. Aquesta és una política que han pres per poder centrar-se en projectes sobre els quals realment creuen o sobre els quals volen invertir més temps i esforços, així com recursos. O almenys això és el que diuen oficialment. Des del 2011 Google ha tancat 70 projectes, com farà aquest estiu amb Reader.

Una de les novetats que ens presenta Google és el seu servei d'anotacions al núvol. Què és això? No deixa de ser un bloc de notes que pots tenir sempre a qualsevol lloc amb Internet i al qual pots afegir imatges o convertir en llistes (com per fer la compra) i que s'integra en el seu servei d'emmagatzemament i documents Google Drive, sota el nom de Keep. Evernote (online) i OneNote (offline) són dos dels miralls on fixar-se. I ja es rumoreja que s'integrarà totalment amb Google Now, un servei que farà parlar en poc temps. Amb un ús ben donat pot arribar a ser molt útil.

Els americans del cercador també s'han volgut ficar en el negoci dels cercadors dels vols econòmics. Tot i que aquest servei ja porta en funcionament més d'un any, ha arribat finalment a l'estat espanyol fa pocs dies. Google Flights està una mica verd, i un dels seus competidors, Kayak, és tota una institució i serà realment difícil arribar al seu nivell. Però si alguna empresa és capaç d'això és Google.


Intuïtiu i fàcil sí, però poc atractiu també.

Per acabar, un rumor circula per Internet i per alguns importants mitjans tecnològics: Google vol competir amb Whatsapp (masses competidors potser?). Google Babble, segons diuen, només vol unificar els sistemes de comunicació i missatgeria instantània que ja té la companyia per oferir un sistema únic.


Fotografia de portada: Geek.com
Text: Christian Peña
Correcció: Montse V.