6 de març 2013

RECOMANACIÓ DIRECTA #10


Umberto
9 de març, La 2

Un dels nous hypes de la temporada (bé, de fa diverses temporades) és la recuperació del so electrònic, fosc i progressiu de bandes com els italians Goblin i, en general, de bandes sonores de films de terror dels setanta i dels primers vuitanta. Fan mandra els hypes? Molta. Que existeixi aquesta moda li treu valor a Umberto? Doncs no, no ho crec. Discos com Prophecy of the black widow molen el mateix com a únics representants d'aquest pseudorevival que amb 100 grups darrere s'apunten al carro. Visca John Carpenter!

BCNmp7 Prescriptors (Andy Votel + Brian Shimkovitz)
8 de març, CCCB

Davant de tanta saturació de concerts i publifestivals, cada cop prenen més força aquestes vetllades on reflexió, música i un bon servei de barra són la combinació perfecta. En aquest cas, el sarau va de prescriptors musicals i hi punxaran Andy Votel, el responsable de l'interessant segell Finders Keepers, i Brian Shimkovitz, l'home darrere de la increïble web de música africana Awesome tapes from Africa. Com a prescriptor de concerts d'aquest blog, no puc recomanar-vos més aquesta nit de prescriptors.

Derrick May
16 de març, Be Cool

Heu sentit a parlar alguna vegada dels “tres de Belleville”? És la denominació amb la qual han passat a la història tres afroamericans de Michigan que van canviar el curs de la música negra. Juan Atkins, Kevin Saunderson i Derrick May es van treure de la màniga el Detroit techno, en una impossible barreja de funk futurista, house distòpic i empatx de discos de Kraftwerk. Créixer en una ciutat en descomposició industrial com Detroit queda clar que també hi va influir. En tot cas, si voleu veure un dels històrics “tres de Belleville”, teniu Derrick May als plats de Be Cool el proper16 de març. "Subidón".

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Montse V.