26 de març 2013

L'ÈPICA DELS PETITS DETALLS


Suicide Of Western Culture
Hope only brings pain
Any: 2013
Discografica: Irregular

Suicide Of Western Culture milloren el seu discurs analògic i emocionant superposant més capes de melodies èpiques i ritmes incendiaris que els acosten una mica més a la pista de ball en algunes cançons, creant ambients tenebrosos on brilla l’esperança.

En la proposta de l’anterior primer disc de títol homònim, van començar a construir un món propi de sintetitzadors, caixes de ritmes, pedals i moduladors provinents del passat per construir cançons de batalla, reivindicant que la seva música s’alimenta de dualitats: de ritmes i de paisatges, de claror i de llum, d’amor i d’odi.En el segon disc continuen amb aquest joc a dues bandes, fluctuen d’un extrem a l’altre, com el títol de la quarta cançó: “Love you friends, hate politicians”. Perquè durant l’escolta del disc tens ganes d’abraçar els que estimes, compartir la teva alegria i, en altres moments, muntaries una barricada, premeries les dents i agafaries un bat de beisbol. Això sí, en la majoria dels casos ho faries ballant, divertint-te i sempre amb un somriure a la cara (potser malèfic, alegre o irònic), però sabent que el que fas t’alimenta l’esperit.

Perquè el disc és emocional. La música et colpeja directament, et punxa, et provoca. T’exigeix obrir-te per assimilar-ne tota la intensitat i la dimensió. I aquí resideix la grandesa d’aquest treball. Que l’escolta és un descobriment continu de melodies amagades que apareixen i desapareixen i et rescaten dels remolins de ritmes infernals que s’entrellacen entre ells i els quals no vols deixar de seguir, i reivindicar, així, que els petits detalls són els que verdaderament importen.
Deixeu les comparacions (que n’hi ha i moltes) i gaudiu d’un disc que aposta per l'èpica del post-rock, pel kraut de caràcter electrònic i pel ball retro futurista. Un disc per reivindicar-los ben passada la mitjanit en tots els festivals del planeta i que fa créixer la plantilla d'enormes propostes que surten de casa nostra.
Fotografia de portada: Portada disc
Text: Carles Fajardo
Correcció: Joanaina Font