1 de març 2013

GOOGLE GLASS, DE QUÈ VAS?Google no deixa mai de ser notícia. Sembla que els seus enginyers no descansen mai i sempre estan amb algun projecte nou. Aquesta vegada, un dels temes del qual s'està parlant més al món de la tecnologia són les seves particulars ulleres, les Google Glass. Segons diuen, la companyia apostarà molt fort en aquest projecte que està arribant ja a una de les seves primeres fases de prova. I per veure-ho millor, nosaltres et donem algun detall més després de l'hipersalt.


A can Google no es deixa de treballar ni d'innovar. Mentre segueixen treballant en projectes (dels quals ja vam parlar) com els del cotxe que condueix sol o en un nou sistema operatiu basat en el navegador Chrome, d'altres com el del seu servei de música en streaming ja estan arribant a la seva fase final i en breu pretén ser el competidor més dur de les plataformes Spotify o Grooveshark.


Semblances? Coincidència? Infància?

Però aquests últims dies, a les xarxes s'està parlant molt d'un dels projectes pel qual Google ha apostat més fermament: Google Glass. Amb dos anys de desenvolupament, Google Glass són unes ulleres que ens permetran tenir realitat augmentada gràcies als serveis que ofereix Google, integrats en el mateix sistema sense la necessitat de "desconnectar" del món real, ja que les ulleres ens oferiran tot el que necessitem en qualsevol moment.

El gran objectiu d'aquest nou enginy tecnològic és evitar l'ús continuat i, en molts casos, exagerat del telèfon mòbil, ja que, com veureu al vídeo, amb el qual Google ha tornat a crear expectació, moltes de les funcionalitats del telèfon estan integrades a Google Glass. Un dels cofundadors de la companyia admet que deixar de fer servir el telèfon mòbil és com deixar de fumar, costa però et dóna més salut.


El vídeo és bastant impressionant

L'objectiu de la companyia del cercador és treure al mercat aquestes ulleres cap a finals d'aquest any a un preu al voltant dels 1.500 dòlars. Ara cal veure si realment és un element viable, còmode i que es pugui integrar a la nostra vida normal. Com a mínim és molt interessant i fins i tot, en molts casos, terapèutic, ja que ens permetrà no estar sempre pendents del telèfon mòbil com si fóssim zombis.


Fotografia de portada: Google
Text: Christian Peña
Correcció: Montse V.