25 de març 2013

CLIPS IMPERDIBLES #84


Aquesta setmana va de situacions, bé, si més no pel que fa als dos primers vídeos d’avui: “Paralyze”, de la fantàstica banda danesa Choir Of Young Believers, liderada per Jannis Noya Makrigiannis, i “We Know”, de Momofoko. Va, i potser l’últim, “On Your Own”, de Fryars, també té un punt del mateix estil. En general es tracta de clips sense cap narració concreta, formats per escenes que presenten personatges solitaris portant a terme moviments breus i en alguns casos de caire surrealista, sobretot en el clip “We Know”.

Anders Malmberg, en el seu clip per a COYB, situa els protagonistes en el que podria ser tranquil·lament una fàbrica abandonada, i adquireix així una ambientació un pèl nostàlgica i molt en consonància amb les gammes cromàtiques dels vestits i els objectes que manegen els personatges, però que contrasta amb els colors vius d’alguns plans espontanis de flors i amb les formes abstractes amb textura d’aquarel·la que apareixen de tant en tant i inexplicablement al llarg del vídeo.

Marco Padoan, en canvi, fa ben bé el contrari que Malmberg, i és que en el vídeo per a Momofoko cada localització és plena de color i de caire ben quotidià. Cada petita acció es resol amb actes de certa violència, però, com ja dic, aquesta és rutinària, res de l’altre món que no pugui passar a qualsevol: un tall, una petita explosió o un salt dins d'una piscina. En definitiva, petits detalls d’absurd però res fora de la normalitat.

D’altra banda, Olivier Groulx s’ha encarregat de dirigir un clip per a Fryars en el qual les protagonistes són dues noies que no paren de plorar i un nen orellut i misteriós que s’assembla exageradament al cantant de Fryars! El que més m’agrada d’aquest clip és com d’incòmoda resulta la imatge de les noies plorant.
Bona setmana!

1. Choir Of Young Believers - “Paralyze” (by Anders Malmberg)


2. Momofoko - “We Know” (by Marco Padoan)


3. Telekinesis - “Ghosts And Creatures” (by Arman Bohn)


4. Program - “Waiting” (by David Newfeld)


5.Fryars - “On Your Own” (by Olivier Groulx)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Choir Of Young Believers “Paralyze”, dirigit per Anders Malmberg.
Text: Anna Dot
Correcció: Marta C.