18 de març 2013

CLIPS IMPERDIBLES #83


Dee Shin és una realitzadora coreana que, després de formar-se entre Estats Units i Canadà, va tornar a Seül, des d'on treballa produint vídeos per a grans marques. Entre els seus treballs, però, també s'hi troben un parell de videoclips, com el que va fer per a la banda coreana 3rd Line Butterfly, que va guanyar ni més ni menys que The Award of Excellence, del CIFF, a més d'estar seleccionat per festivals com el Berlin Independent Film Festival 2013, o The Reel, de Londres. I per si això era poc, fa un mes va estrenar el clip “Blackwind”, per a Patrick Watson.

Aquest, amb un començament molt minimalista, en el qual el blanc més pur i el mobiliari de disseny ho omplen tot, mostra des d'aquesta netedat tan artificial, una mirada a la natura d'allò més interessant. A nivell estètic, tot està més que cuidat i el senyor Vimeo no ha tardat gaire en seleccionar-lo com a un dels millors vídeos carregats a la plataforma.

Després d'aquest, tenim l'animació per a Unknown Mortal Orchestra, en la qual un personatge d'allò més entranyable queda afectat per uns actes concrets que no us desvetllaré, però que algun usuari de Youtube han qualificat de “disgusting and disturbing”. D'animació no digital en veiem poca, i aquesta està realment molt ben feta i no és d'estranyar, i és que Becky Sloan i Joseph Pelling tenen ja experiència en això de l'animació (són els mateixos que van realitzar “Feels Like We Only Go Backwards”, per a Tame Impala).

Els tres últims clips d'avui també estan molt bé. Els tres són molt cinematogràfics, amb algunes dosis de violència, però sense faltar-hi el sentit de l'humor.

1. Patrick Watson - “Blackwind” (by Dee Shin)


2. Unknown Mortal Orchestra - “Swim and Sleep” (by Becky and Joe)


3. Wavves - “Demon To Lean On” (by BLACK // DOCTOR)


4. The Belle Game - “Wait Up For You” (by Anna Díaz Ortuño)


5.Digits - “Street Violence” (by Tony Ho)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Patrick Watson, "Blackwind", dirigit per Dee Shin.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font