1 de març 2013

BARCELONA INDEPENDENT SESSIONS


Que la bombolla festivalera està punxant? Potser sí, però encara neixen bones propostes com la que ens ocupa avui. A l'Espai Jove Les Basses, avui divendres i demà dissabte, veurà la llum la primera edició del BIS, el Barcelona Independent Sessions, amb grups com Oso, Fred i Son, Ohios o El Tercer Semestre, per un preu de 3 miserables euros per dia.

Això no és una iniciativa en ús, això és una aposta amb la col·laboració de diverses (quasi totes) discogràfiques i promotores musicals de Barcelona que ens aportaran els seus fitxatges més recents i interessants, ens descobriran noves propostes amb bandes més arrelades i menys conegudes. Ah!, i amb preus populars a la barra, entrades a 3 € per dia i fira discogràfica!

Aquest festival té una idea sòlida i potent, tant, que us fem un c&p del que es pot llegir al seu web:

Un festival més? Doncs la intenció és que no sigui així. El BIS (Barcelona Independent Sessions) neix de la necessitat de voler ser positius en un moment especialment gris (no direm negre) i complicat. Sorgeix de voler posar en comú esforços, aprofitant i constatant que tots caminem en la mateixa direcció i compartim el mateix interès: la passió per la música i el desig que arribi al major nombre de gent possible. El BIS són dos dies de concerts i fira discogràfica independent durant l’1 i 2 de març a l’auditori de Les Basses. Grups nous, veterans, els que presenten disc, alguns en format semiacústic, la majoria “endollats”… estils diversos i cançons per a tots els gustos. Que qui hi ha darrere? Doncs El Genio Equivocado (The Birkins), Aloud Music (El Tercer Semestre), Famèlic Records (Ohios), Bcore (OSO), Bankrobber (Macrobukkake), Chesapik (Pigmy), La Castanya, Sones (Fred i Son), LAV Records (Illa Carolina), Foehn Records (Tannhäuser), Mama Vynila Records, Hang The DJ, La Fonoteca Barcelona (Hazte Lapón), Discos de Kirlian, La Produktiva, Music or Nothing, To Be Confirmed, Fever Productions, Alicia Musa Comunica, Musicoming, Grocdog. Hi ha moltes més discogràfiques i promotores, clar que sí, i amb totes comptarem per a les properes edicions. Tenim previst fer dues edicions a l’any. El BIS és un festival fet entre tots per dinamitzar i continuar impulsant l’escena musical a Barcelona. Que no pari la música!

Divendres 1 de març, 20.30 h:
Illa Carolina + OSO + Ohios + The Birkins + Macrobukkake

Dissabte 2 de març, 20.30 h:
Fred i Son + Pigmy + Tannhaüser + Hazte Lapón + El Tercer Semestre

Fira discogràfica i serveis de barra i menjar durant tota la duració del festival. Preus populars.


Espai Jove de Les Basses:
Carrer del Teide, 20, Barcelona
L5 Vilapicina

Fotografia de portada: BIS
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.