13 de febr. 2013

NETFLIX SALTA A LA PRODUCCIÓ AMB 'HOUSE OF CARDS'


Les sèries han trobat un nou aliat, Netflix. La plataforma el línia de pagament que ofereix pel·lícules i ficcions en streaming s’ha llançat de cap al món de les sèries, estrenant el passat 1 de febrer House of Cards, la primera sèrie produïda de forma íntegra pel canal d’Internet. En una estratègia inusual en els canals convencionals, Netflix va penjar els 13 capítols que composen la primera temporada el mateix dia de l’estrena. Una experiència que, segons sembla, ha estat satisfactòria per a la plataforma, que ja ha posat en marxa la segona temporada, tot i que deixa moltes incògnites sobre com afectarà aquest nou model els hàbits de consum entre els fans de les sèries.

House of Cards no només té l’atractiu de ser l’exemple més clar del que pot ser la televisió del futur, el màxim exponent del que pot donar de si la relació entre televisió i Internet, sinó que, a més, és una súper producció amb totes les lletres. David Fincher i Kevin Spacey, el primer director principal de la sèrie i el segon protagonista, són els dos principals reclams d’aquesta sèrie, ambientada a Washington D. C. i que se centra en el món de la corrupció política a través de la figura de Frank Underwood, un congressista demòcrata de Carolina del Sud. Els dos són, a més, productors de la sèrie.

L’artífex de The Fight Club i el protagonista d'American Beauty no són els dos únics noms de renom de la producció, també els acompanyen Robin Wright i Kate Mara, entre altres. Aquest repartiment de primera divisió dóna fortalesa i personalitat a una trama basada en un llibre de Michael Dobbs que ja va ser adaptat per la BBC.

Superat l’ensurt d’uns títols de crèdit sospitosament similars als de Sherlock, ens trobem amb un thriller polític estimulant en el qual podem reconèixer l’estètica Fincher, amb unes escenes a la redacció d’un diari que, per moments, ens teletransporten a la del San Francisco Chronicle de Zodiac. L’ambició es converteix en protagonista de la trama, en la motivació principal dels personatges principals, involucrats en un laberint de conspiració. La sèrie té un punt d’autoconsciència que reclama ser considerat entre els millors drames televisius.

House of Cards és la primera incursió “televisiva” de Netflix, però no serà l’última. A aquest nou camí iniciat per la plataforma en línia s’hi ha afegit la producció de la quarta temporada de la comèdia de culte Arrested Developement, que es va emetre a Fox i FX entre els anys 2003 i 2006. La plataforma ressuscitarà la sèrie posant a disposició dels internautes 14 nous episodis en els quals ha participat el càsting original junt amb alguns dels actors que van fer papers esporàdics a les tres primeres temporades. Tal com ja ha fet amb House of Cards, la plataforma de vídeo tornarà a penjar tots els capítols de cop, tot un luxe per aquells sèrie-addictes viciosos que no poden passar només amb un episodi. Fotografia de portada: Netflix Text: Alejandra Palés Correcció: Joanaina Font

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona aposta de Netfilx per la ficció “televisiva”. El primer episodi promet. Gràcies per la recomanació!

Miq

Muntsa ha dit...

A mi m'agrada molt aquesta!