13 de febr. 2013

LOVE IS BACK


Mishima, Standstill, Sílvia Pérez Cruz, Refree, Joan Colomo, Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Mau Boada (Esperit!), Za!, Maria Rodés, Seward, Bedroom, Pau Vallvé, Inspira i Anímic. (Agafem aire.) Aquest dijous se celebrarà un concert maco, maco i, a més, per motius diferents. Un ja l'hem dit: el cartellàs que presenta, però l'altre és la causa. La cantant d'Anímic, la Louise Sansom, s'ha hagut de sotmetre a una costosa intervenció quirúrgica i entre tots se l'està recolzant per sufragar els 23.800€ de l'operació.

La Louise tenia un problema d'esquena, un problema que no l'impedia viure, però amb el qual no podria fer "vida normal". Va haver de refusar operar-se a la sanitat pública per què "podría ser que en dos o tres años me tuvieran que volver a operar, y bueno, así continuamente", ens afirma. L'única solució estava a la sanitat privada i això té un cost de 23.800€. Xifra més que alta com perquè sigui un problema, i segurament ara més lluny que mai dels préstecs dels bancs. A més, aquesta opció "era prácticamente imposible por culpa de nuestros sueldos". Problemes sanitaris i amb bancs, com el propi país. Però ella ha comptat amb quelcom més gran i més poderós que una hipoteca: els amics. "Un día en la ofi, con mi compañera Anna Romeu hicimos cachondeo sobre hacer un verkami y una semana después me encuentro con la página Una Espalda Nueva para Louise". Els seus amics es varen arremangar i varen fer vàries campanyes per recaptar diners per a l'operació, la iniciativa va ser tot un èxit tot i no arribar a la xifra desitjada. És per això que, tant per donar les gràcies a totes les col·laboracions desinteressades, com per acabar de rematar la feina, han muntat aquest escandalós concert dijous a l'Apolo de Barcelona. "No podré cubrir del todo el gasto, me quedará una pequeña parte, quizás unos 6000€, pero claro, no son nada comparado con 23.800".

La Louise ja es va sotmetre a la intervenció. Ens diu que està "como si nunca hubiera pasado nada, la operación fue algo duro durante la primera semana porque me hicieron la intervención por delante. La operación en si es un pelín más peligrosa, pero la recuperación es súper rápida. En cuanto a recuperación ha sido milagrosa y no estoy haciendo rehabilitación ni nada, ¡solo estiramientos!", com podem comprovar en el quart i darrer teaser de la festa que ella mateixa protagonitza:Ja hem enumerat els artistes del cartell: Mishima, Standstill, Sílvia Pérez Cruz, Refree, Joan Colomo, Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Mau Boada (Esperit!), Za!, Maria Rodés, Seward, Bedroom, Pau Vallvé, Inspira i Anímic, i hi ha poc més a afegir, els noms dels artistes parlen per si sols.
"Los grupos en su mayoría son amigos, los que no, se han ofrecido a colaborar desde el primer momento". Però les bandes no són les úniques que s'han oferit a ajudar la Louise a pagar aquests 23.800€, "el Apolo junto con muchos otros nos han puesto facilidades en todos los sentidos, Apolo nos ha cedido la sala totalmente gratis, Rockdelux y Timeout páginas de publicidad, hay entrevistas y banners en muchísimos blogs, revistas y periódico físicos y digitales. Vamos, ¡que la gente se ha entregado a mi causa de una forma impresionante!".

No és la solució, però no ens podem negar que saber que al nostre entorn hi ha bones persones és tot un consol.


Fotografia de portada: Una Espalda Nueva para Louise
Text: Lluís Huedo
Correcció:Joanaina Font