22 de febr. 2013

HARLEM SHAKE, EL NOU VIRAL "TERRORISTA"Segurament molts de vosaltres ja es va cansar en el seu moment de l'èxit "Gangnam Style" del coreà PSY. Tot això per no parlar de l'èxit estatal de Lory Money "OLA K ASE". I així un munt de hits que han sorgit de la xarxa i que s'han convertit en virals. Però per si encara no teníem prou, ara arriba el nou consumidor d'amplada de banda dels nostres temps de lleure a la feina, a la universitat, al lavabo o simplement quan estem avorrits a casa: El "Harlem Shake", l'actual número 1 a les llistes americanes. Ets dels pocs que encara no sap què és això? Estigueu tranquils, no us perdreu res si li doneu a l'hipersalt.


Fins fa poc teníem el "Gangnam Style" i el "Ola K Ase" per tot arreu (per no parlar de l'"Envàs on vas"). Perquè així és com funcionen els virals i per això reben aquest nom: Entren a les nostres vides, esgoten els nostres recursos i marxen però no sense deixar una empremta al nostre record. Però la història del viral que ens envaeix ara és una mica diferent que la resta. Aquesta vegada Harlem Shake és un tema del DJ de música electrònica conegut amb el sobrenom de Baauer (fitxat pel segell de Diplo i que actuarà al Sonar d'enguany), que va publicar l'estiu passat però que no ha tingut, fins ara, més repercussió de la que tindria un altre tema electrònic.


El tema original del pobret d'en Baauer

Però va ser un grup de nois australians amb passió per l'skate els que, inspirats per ves a saber què, van decidir gravar un videoclip on sortien disfressats i, amb un tall del tema de Baauer, fan una dansa que es torna més frenètica quan el ritme de la cançó puja. Sota aquesta absurda idea i intentant imitar aquest ball encara més absurd, aquest primer vídeo ha superat ja els 15 milions de visualitzacions a Youtube i, segons aquest mateix portal, cada dia es pugen 4000 noves versions fetes pels propis usuaris, amb les premises de fer un vídeo de 30 segons en el que primer balla una sola persona i on després de la pujada de ritme comencen la resta a ballar sense fre.


Els autèntics terroristes

No sabem quant durarà aquest fenómen ni si l'autor del tema vol l'èxit que ha aconseguit de cop, ni si es convertirà en un arma de doble fil per ell (imagineu-vos que ara la gent li demanarà sempre aquesta cançó als seus concerts). El que sí que sabem és que entre les nombroses versions que inunden la xarxa hi ha autèntiques joies i versions molt i molt divertides. Algunes les podeu veure a continuació, juntament amb la paròdia original.


Fotografia de portada: Youtube
Text: Christian Peña
Correcció: Pendent