18 de febr. 2013

CLIPS IMPERDIBLES #79


El nou vídeo de Local Natives, “Heavy Feet”, dirigit per Ben Reed és genial. A part d'uns sandwichs que canten, mostra a un grup d'homes de mitjana edat cegs i que tenen com a hobby fer maquetes d'avionetes, pintar-les, i fer-les volar amb un control remot.

Unes lletres en el videoclip expliquen que els homes diuen veure els vols en la posta de sol i intuïm que també es guien pel so dels petits aparells. S'enterren pastissos i els sandwichs continuen cantant. Al final, però, la cosa acaba accidentadament.

També és divertit el nou clip de Passion Pit, pel que el parell de directors que s'amaguen sota el nom de Brewer diuen haver-se influenciat per pel·lícules de Godard. Els protagonistes són una parella amb uns hàbits estranys que semblen odiar-se i estimar-se a l'hora. És un clip dinàmic amb canvis de plans ràpids i efectes del tot aconseguits. En aquest, com en el de Local Natives, les transcripcions de les paraules dels personatges que aparèixen en pantalla també juguen un paper important.

I bé, ara feia temps que no sentíem a parlar de Martin de Thurah, director de clips com “Who”, de David Byrne i St.Vincent; “Anti-pionner” i “The Bad in Each Other”, de Feist; o “Give Us A Little Love”, de Fallulah. Entre aquest gran repertori s'hi troben també alguns vídeos musicals per a James Blake i ara el director apareix amb una nova realitzador per aquest artista, concretament pel tema “Retrograde”. Totalment imperdible.

“Sin Perdón”, de NEGRØ, és un video-collage bastant saturat però interessant i que utilitza imatges de gairebé 60 pel·lícules. I per acabar, el nou clip “Bounce”, de Brasstronaut. Totes les imatges es van gravar a Spannochia, una granja ecològica que hi ha a Itàlia, i al Castiglione che Solo Dio Conosce, castell on suposadament es va rodar la pel·lícula “L'Inferno”, el 1911.


1. Local Natives - “Heavy Feet” (by Ben Reed)


2.Passion Pit - “Carried Away” (by Brewer)


3. James Blake - “Retrograde” (by Martin de Thurah)


4. NEGRØ - “Sin Perdón” (by José Venditti)


5. Brasstronaut - “Bounce” (by Clemens Purner i Jeff Petry)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Local Natives, "Heavy Feet", de Ben Reed.
Text: Anna Dot
Correcció: mn

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Brutal...nivell altíssim no?

marien2 ha dit...

Passion pit... super! :-)