11 de febr. 2013

CLIPS IMPERDIBLES #78


No podíem començar la setmana d'una altra manera, i és que Woodkid ha tret un clip nou i aquí el tenim: encetant la secció d'avui. Si heu seguit més o menys els imperdibles coneixereu Woodkid i la seva elegància en blanc i negre. He de dir, però, que en aquest últim treball, Yoann Lemoine (és sinònim de Woodkid) ha abaixa't una mica el llistó.

Potser perquè el tema “I Love You” no és ni la meitat d'enèrgic que ho són “Iron” o “Run Boy Run”. En aquest últim el ritme és molt més pausat i, curiosamentm la narració que s'havia mantingut molt lineal en els dos primers tant sols s'identifica en aquest més nou amb el primer pla, en el qual veiem el petit protagonista d'“Iron” i “Run Boy Run” rendit a terra. Pel que fa a la continuació del clip és com una història nova. Tanmateix, hi ha elements que continuen sent del tot reconeixedors, com el símbol de les claus, la presència d'un orgue o l'escapada de vés a saber què cap a un paisatge inhòspit. Segurament del que estem parlant és de tota una simbologia que Woodkid ja s'ha fet pròpia i amb la qual se l'identifica perfectament.
Potser podrem entendre aquest trencament en la narració dels clips d'aquest francès ple de talent en la pròxima producció. Mentrestant, però, us recomano fervorosament que doneu un cop d'ull a aquest increïble directe de Woodkid a París; desitjareu que algú el porti a l'Auditori de Barcelona (i potser si ho desitgem tots alhora i molt fort acaba passant).

Deixem Woodkid de banda i saltem de dret al treball d'André Chocron, que després de conèixer-lo per aquell explosiu “I Spy”, de Mikhael Paskalev, o l'anterior “Time Is The Essence”, de Cold Mailman, ens sorprèn ara amb una nova realització també per a Cold Mailman i amb la qual se supera. Aquest nou videoclip ens passeja per una multitud d'escenaris completament diferents i carregats de personatges, però el millor són les transicions d'un pla a un altre i que es fan a través d'una samarreta, d'una fotografia, d'una porta que es tanca o fins i tot a través d'una pancarta al mig del carrer.

I després de mencionar aquests dos grandíssims vídeos musicals, els altres tres queden com ben poca cosa. Així i tot, també estan molt bé. “Black Chandelier”, de Biffy Clyro, té unes imatges precioses per a un ritual estrany d'acomiadament de la infància i “Boreal”, de Hundred Waters, és realment entranyable.

1. Woodkid - “I Love You” (by Yoann Lemoine)


2.Cold Mailman - “My Recurring Dream" (by André Chocron)


3. Biffy Clyro - “Black Chandelier” (by Diego Contreras i Dave Ramírez)


4. Hundred Waters - “Boreal” (by Lucas Levya and Jillian Mayer)


5. Houses - “The Beauty Sounds” (by Dan Monick)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de Woodkid, "I Love You", de Yoann Lemoine.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font