4 de febr. 2013

CLIPS IMPERDIBLES #77


“Cayucos” és un clip que, en molts detalls, és semblant a la pel·lícula Moonrise Kingdom. Per començar, aquesta desaturació del color -que no és nova, ja l’hem vist en milers de clips- que suavitza les tonalitats i fa que tot plegat es torni bastant "pastelós". La protagonista és, en ambdues produccions, una noia certament curiosa de cabells llargs i pèl-rojos que observa a través d’un monocle. Pel que fa a l’argument es tracta simplement dels inicis freds i distants, mig forçats, d’una història d’amor... Ah, sí, i el detall dels balls a la platja també és bastant clau.

El nou clip de Grizzly Bear segur que ha estat vist per la gran majoria, així i tot crec que havia de tenir un lloc aquí. Està molt bé, encara que en alguns casos fa angúnia. Sembla que a la xarxa hi està havent una repopularització d’aquest tipus de format, el gif, i és que pàgines com FFFFFOUND fa temps que en van plenes, i es fan gif de qualsevol cosa.

Pel què fa al videoclip “Better Man Than He”, Adam Powell -el director- ha optat per produir totes les imatges que formen part del clip en una màquina d’aquestes tan complexes que es troben en els hospitals i que escanegen el cos humà seguint els criteris que faci falta. El vídeo està bastant aconseguit, tot i que hi ha alguns moments en què se sobresatura una mica la imatge.

I acabo mencionant Carlos López Estrada, qui ha dirigit un clip per al remix de “Carried Away”, tema de Passion Pit, treballat per Tiësto. El posaria aquí, però no ho faig perquè no m’agrada gens el resultat pel que fa a la música. Així i tot, crec que, de López Estrada, se n’ha de parlar i com que fa cosa d’un mes va sortir una altra producció seva per a “Waking World”, d'El Sportivo & The Blooz, us deixo aquest, que també està molt bé. A nivell de realització, Carlos Pedrosa ja ha comparat l’estil d’aquest director amb el dels fins ara inigualables DANIELS. A veure què us sembla a vosaltres!


1. Cayucas - “Cayucos” (by Nolan Wilson Goff)


2.Grizzly Bear - “Gun-Shy" (by Kris Moyes)


3. Sivu - “Better Man Than He” (by Adam Powell)


4. El Sportivo & The Blooz - “Waking World” (by Carlos López Estrada)


5. Club Feet - “Everything You Wanted” (by Josh Thomas)


Fotografia de portada: Pertany al videoclip de cayucas, "Cayucos", de Nolan Wilson Goff.
Text: Anna Dot
Correcció: Joanaina Font