30 de gen. 2013

VERONICA FALLS A LA SALA BE COOLTot just abans del llançament del seu segon treball, Waiting For Something To Happen, que veurà la llum el 4 de febrer, els londinencs Veronica Falls inicien una gira per la península que els ha dut a tocar a dos punts de la geografia dels Països Catalans. Dimarts fou el torn de Palma de Mallorca i demà serà Barcelona la ciutat que acollirà a aquest quartet de jangle pop que, com bé ja es va dir a Recomanació Directa, en directe són dels que no fallen. Els podreu veure a la Sala Be Cool i telonejats per Univers, un dels debuts més prometedors de l'any passat i que està format per membres d'Aliment, Mujeres i Piñata.

Segurament, el concert de Veronica Falls a la darrera edició del Primavera Sound va ser per molts dels assistents un dels concerts més destacats del festival. No són el grup més original del món, segurament tampoc ho busquen. Però el que sí que han aconseguit és trobar el seu lloc amb tan sols un disc de debut. Melodies fosques, lletres inquietants, moltes veus i guitarres rascades. Si us agrada tot això no us perdeu el seu directe que, com ja hem dit, és infal·lible.

Podeu escoltar "Tennage" i "Buried Alive" (el que us dèiem de les lletres inquietants), dos temes d'avançament del nou disc al Soundcloud del grup. Esperem que demà en puguem sentir molts més!

Per acabar de fer rodona la vetllada, tenim com a aperitiu els Univers, shoegaze nostrat del bo. El seu primer EP La Pedregada, que ha estat gravat per Sergio Perez Garcia i editat per Famèlic, és encoratjador. Pagarà la pena ser aviat a la Be Cool.

Fotografia de portada: Web Be Cool
Text: Montse Casas
Correcció: Joanaina Font